POLITIA CAPITALEI: 40 DE PERSOANE AU FOST RETINUTE PENTRU DIVERSE INFRACTIUNI

Polițiștii din Capitală au reținut, săptămîna trecută, 40 de persoane care au comis diverse infracțiuni și se aflau în urmărire penală, dar se eschivau de la răspundere.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, în perioada 20-26 aprilie, au fost reținute 26 de persoane care se aflau în urmărire penală pentru comiterea furturilor, punerea în circulaţie a drogurilor, huliganism, jafuri și alte infracțiuni, iar alți 14 indivizi erau debitori de stat.

Poliția Capitalei anunță că va întreprinde toate măsurile necesare pentru stabilirea locului aflării persoanelor în căutare și atragerea acestora la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

 

Reținut pe urme fierbinți pentru jaf din magazine

Luni, 27 aprilie, un bărbat în vîrstă de 31 de ani din Capitală a fost reținut pe urme fierbinți de către polițiști pentru că a comis un jaf. Individul a furat bani din aparatul de casă al unui magazin din sectorul Ciocana.

Vînzătorii unui magazin de pe strada Ginta Latină din sectorul Ciocana au sunat la poliție și au anunțat că un individ a furat 2 900 de lei din aparatul de casă. În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, suspectul a fost reținut la scurt timp.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 31 de ani din Capitală. Forțele de ordine anunță că au acumulat probe necesare care ar demonstra că, pe parcursul lunilor martie și aprilie, bănuitul a comis 7 furturi și 2 jafuri din farmacii și magazinele alimentare. Anterior, individul a fost judecat pentru furt și punerea în circulație a drogurilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de poliție, iar dacă îi va fi demonstrată vinovăția riscă pînă la 7 ani de pușcărie.