PLDM NU VA FI INGENUNCHEAT ATITA TIMP CIT NU VA PARTICIPA LA GUVERNARE IN ACTUALA CONJUNCTURA

Timpul porcilor s-a instalat definitiv în Moldova. Aroganţa sfidătoare şi ipocrizia cinică prin care Marian Lupu făcea apel la PLDM ca să vină la masa negocierilor, în vederea constituirii unei majorităţi de guvernare proeuropeană, precum şi siguranţa cu care acesta garanta că va exista o majoritate parlamentară proeuropeană, fără o alianţă cu Stînga, ar trebui se dea serios de gîndit nu doar PLDM, ci întregii comunităţi naţionale şi nu numai. Atacul rider asupra Dreptei politice în R. Moldova s-a încheiat cu prăbuşirea unui impunător partid pro-european. Cine a umblat cu demiterea lui Gaburici şi înlăturarea comuniştilor din apropierea alianţei minoritare PD-PLDM? Răspunsul e la suprafaţă şi despre asta am mai scris.

Acum PLDM se află în pragul luării marilor decizii. Spre binele acestui partid, neparticiparea la guvernare este singura salvare. Orice viitoare formulă guvernamentală sau majoritate parlamentară sînt sortite eşecului deja previzibil. Atunci de ce PLDM să se arunce benevol în gura leului, să rămînă la Putere cînd ştie prea bine că astfel îşi va pune cruce definitiv pe existenţa sa ca partid politic?

Ştim foarte bine la ce presiuni uriaşe este supus acest partid, iar aici este vorba, în primul rînd, despre deputaţi, iar mai apoi despre preşedinţii de raioane, primari şi şefi de filiale din teritoriu. Decizia de a nu participa la guvernare va limpezi definitiv apele în PLDM. Din siguranţa cu care Lupu vorbea despre o majoritate proeuropeană am înţeles deja că PDM-Vladimir Plahotniuc a cumpărat deja numărul de deputaţi trebuincioşi spre a întării/înmulţi garnitura politică subordonată a lui Iurie Leancă, dar poate că chiar şi pe cea a PDM prin cumpărarea unor deputaţi comunişti.

Prin urmare, PLDM are obligaţia politico-morală faţă de alegători de a nu participa la negocierile de formare a noii majorităţi parlamentare şi a viitorului Guvern, căci doar o astfel de decizie va scoate la iveală numărul viitorilor trădători, ai celor deja cumpăraţi de către PDM-Vladimir Plahotniuc. Indiferent de argumentele deputaţilor PLDM care vor părăsi formaţiunea din „raţiuni proeuropene”, pentru toţi va fi foarte clar că au făcut-o pentru bani, pentru sumele uriaşe cu care au fost plătiţi spre a scinda şi distruge PLDM. Siguranţa, cinismul, superficialitatea şi aroganţa lui Lupu au trădat faptul că PDM-Vladimir Plahotniuc a cumpărat numărul necesar de deputaţi traseişti/trădători.

Dincolo de acei deputaţi din PLDM care pot fi şantajaţi cu dosare penale sau asiguraţi că vor fi lăsaţi în pace şi nu li se vor confisca averile, mai sînt şi deputaţi care probabil deja au fost cumpăraţi ca vitele. În funcţie de „necesităţi”, preţul unui deputat poate varia între unu şi trei milioane de Euro. Viitorul politic al PDM-Vladimir Plahotniuc şi certitudinea exercitării controlului politic asupra întregii ţări depind exclusiv de sumele aruncate în joc pentru cumpărarea acestor deputaţi. Avem bănuiala întemeiată că PDM-Vladimir Plahotniuc a cumpărat/arvunit deja un număr suficient de deputaţi necesari şi pentru alegerea viitorului şef al statului. Numai astfel PDM-Vladimir Plahotniuc are siguranţa că nu va ajunge după gratii.

PDM-Vladimir Plahotniuc ştie prea bine că aproape toţi deputaţii moldoveni sînt dispuşi în orice moment să-şi vîndă demnitatea şi onoarea în schimbul unei sume convenabile. O sumă cuprinsă între 30 şi 40 de milioane de Euro este un fleac pentru PDM-Vladimir Plahotniuc, dacă ţinem seamă de faptul că aceşti bani şi-i poate recupera înmiit de pe spatele acestui amărît de popor. Doar numărul de deputaţi din PLDM care vor denunţa Pactul cu Diavolul va da dimensiunea demnităţii şi onoarei rămase în acest partid.

Cumpărarea de deputaţi trădători din PLDM este garnisită/mascată frumos de către Lupu, Leancă şi Mihai Ghimpu cu demagogii care invocă interesul proeuropean al ţării, deşi ei tocmai împotriva integrării europene acţionează. Indiferent de numărul deputaţilor liberal-democraţi care vor trăda, PLDM trebuie să-şi păstreze identitatea europeană tocmai prin rămînerea în Opoziţie. Ce să caute acest partid într-o coaliţie guvernamentală mafiotă din care, totuşi, ar putea ieşi cu fruntea sus, chiar dacă a fost hăituit şi alungat cu pietre?

Circul de-abia începe, iar scenariile sînt multiple. Deocamdată putem vorbi doar despre două vatiante posibile de guvernare. Una ar fi cea cu plasarea coruptului proeuropean Leancă în fruntea viitorului Guvern, cînd de fapt locul lui ar fi în izolatorul CNA-Vladimir Plahotniuc pentru autorizarea furtului miliardului de Euro şi concesionarea ilegală a Aeroportului.

O altă variantă ar fi cea a unui Guvern de tehnocraţi. Asta ar însemna plasarea în funcţia de premier a omului de încredere al PDM-Vladimir Plahotniuc, care este pionul multifuncţional Andrian Candu, iar în fruntea Legislativului să ajungă „experimentatul” Marian Lupu. Cea mai cinică, arogantă şi sfidătoare atitudine a lui Lupu a fost atunci cînd a avut nemăsuratul tupeu de a spune că PDM-Vladimir Plahotniuc îşi asumă exclusiv orientarea proeuropeană a ţării. Oare PLDM nu este suficient de îndreptăţit ca să nu se lase şantajat/cumpărat spre a participa la o coaliţie cu uzurpatorul PDM-Vladimir Plahotniuc? Efectiv, prin demiterea Guvernului Streleţ, PDM-Vladimir Plahotniuc a dat o lovitură de stat, iar finalizarea acesteia se va produce o dată cu distrugerea PLDM prin racolarea de deputaţi.

Ce să caute PLDM într-o coaliţie de guvernare care, începînd cu 6 Noiembrie, va decide că nu există motive ca să denunţe Contractul de concesionare a Aeroportului, care de mult nu mai este a lui Ilan Şor, ci al PDM-Vladimir Plahotniuc, într-o coaliţie care nu caută miliardul de Euro furat la PDM-Vladimir Plahotniuc, ci la Vlad Filat, şi care nu va renunţa decît pe calea unei autentice revolte populare la controlul absolut asupra Procuraturii, CNA, CNI, SIS şi a întregului audio-vizual din ţară?

Ce să caute PLDM într-o coaliţie de guvernare cu PDM-Vladimir Plahotniuc tocmai acum, în ceasurile de pe urmă, cînd întreaga presă responsabilă din România scrie despre Mafia PDM-Vladimir Plahotniuc, despre crima politică săvîrşită împotriva cetăţenilor Republicii Moldova de către premierul penal român Victor Ponta, partener de nelegiuiri politico-economice cu PDM-Vladimir Plahotniuc?

Nici imperiile statale cele mai puternice nu sînt veşnice, cu atît mai puţin Imperiul Mafiot PDM-Vladimir Plahotniuc! Am mai spus-o şi repet: astfel de oameni nu mor de moarte bună! Vă daţi seama cîte păcate şi fărădelegi cumplite a putut săvîrşi Imperiul Mafiot PDM-Vladimir Plahotniuc care, deşi nu mai are funcţii oficiale şi ar fi persoană particulară cu „afaceri declarate ca fiind modeste”, este păzit de armate de gărzi de corp? La ora actuală, Imperiul Mafiot PDM-Vladimir Plahotniuc a devenit Partidul Stat sau, mai precis spus, Plahotniuc Stat Moldova!

O provocare mafiotă specifică interlopilor care doresc să-şi epateze Puterea, este dată şi prin aceea că, ostentativ, Imperiul Mafiot PDM-Vladimir Plahotniuc îi invită la negocieri pe liderii partidelor pe care vrea să şi-i facă nişte complici conjuncturali în chiar „casa sa” – Hotelul Codru, o locaţie garnisită cu microfoane şi camere de luat vederi din cea din urmă generaţie sofisticată. (Băi, nu vă pişaţi la Codru că sînteţi filmaţi!)

Ce să caute PLDM într-o coaliţie de guvernare cu Imperiul Mafiot PDM-Vladimir Plahotniuc a cărui alungare de la Putere nu poate fi posibilă altfel decît printr-o revoltă populară naţională, aşa cum l-au alungat filipinezii pe dictatorul Ferdinand Marcos, un personaj identic cu cel al Imperiului Mafiot PDM-Vladimir Plahotniuc?

Dar poate că republica Moldova a murit şi noi nu ne-am dat încă seama!?! Aşa să fie?!

Mihai CONŢIU