PLANUL REPUBLICII MOLDOVA PENTRU 9 MAI ESTE RESPECTAREA LEGII

În Republica Moldova nu se organizează parade de 9 mai. Se pot organiza tot felul de mitinguri, evenimente pașnice, de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu televizat, relatează IPN.

Acțiunile în cauză „sînt lucruri acceptate, potrivite în forma cînd sînt dedicate comemorării și nu incitării la ură sau pentru promovarea războiului sau altor lucruri de acest fel”, a menționat șefa statului.

Pe marginea observației moderatorului că la noi de 9 mai nu se comemorează, ci se face spectacol, Maia Sandu a subliniat că există oameni care comemorează, la fel ca și cei care fac spectacol. „Cei care fac spectacol trebuie să respecte legea”, a subliniat șefa statului.

Cît privește pericolele, inclusiv pentru securitatea națională, care vor forma fundalul zilei de 9 mai a acestui an, Maia Sandu a spus că au fost anunțate și sînt cunoscute anumite planuri, însă forțele de ordine trebuie să fie la datorie. „Repet, cei care își propun să destabilizeze situația trebuies să știe că vor fi sancționați”, a conchis Maia Sandu.

Sursa: IPN