PLAHOITNIUC SE TEME DE JURISDICŢIA UE?!

Adulter politic între PD şi PCRM sau amanţi care nu s-au despărţit niciodată...

Autor: Mihai CONŢIU

Gura Plahoit-Lupului doar minciuni, trădare şi cinism grăieşte! Sîmbătă, 20 Aprilie, după ședința Consiliului Republican a Partidului Democrat, simulacrul de preşedinte al formaţiunii, Marian Lupu a spus suficient cît să înţelegem planurile antinaţionale şi meschine urzite de ei.

Întrebat fiind despre cele dezbătute Plahoit-Lupu a declarat: „Dacă alte soluții (citeşte „combinaţii”) nu vor aduce schimbări radicale, am constatat că trebuie să fim gata și pentru anticipate.” Privitor la posibila configuraţie a noului Guvern, acelaşi Plahoit-Lupu a mai spus: „În viziunea mea, toți cei care sunt cu dosare, care s-au compromis, care nu au înțeles cum trebuie să muncească un ministru, nu au ce căuta în viitorul Guvern.”

În realitate, PD a organizat ședința Consiliului Republican din cu totul alte motive decît cele enunţate. Vrînd să impresioneze, au spus că vor să cîştige Primăria Capitalei la următoarele alegeri. Adevărul este că sunt îngrijoraţi la maxim din cauza scăderii dramatice a încrederii populaţiei în PD, rezultat reflectate în sondajele reale, nu cele contrafăcute. Potrivit acestora, PD face echilibristică în jurul a 4%, iar popularitatea lui Plahoitniuc înregistrează MINUS 76%! Acum înţelegeţi cine şi de pe ce poziţii şantajează formarea Guvernului?

Le place să lucreze doar pe la spate

Ţinînd seamă de cele declarate de Plahoit-Lupu, haideţi să ne amintim de negocierile secrete ale PDM cu PCRM din 2010 de pînă la constituirea AIE2! O alianţă de guvernare PDM-PCRM nu s-a realizat doar din cauza inflexibilităţii lui Vladimir Voronin. Plahoit-Lupu a acceptat încropirea de mîntuială a AIE doar pentru că în această conjunctură a obţinut ceea ce Voronin nu i-ar fi acceptat niciodată.  

Astfel, Plahoit-Lupu controlează Procuratura, fostul CCCEC, actualul CNA, Ministerele Economiei, Muncii şi Protecţiei Sociale, al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, direcţii, subdiviziuni, întreprinderi economice de stat, controlul instanţelor de judecată, asupra trei din cele șase posturi de televiziune cu acoperire națională, CNA, CO etc., etc.

Săptămîna trecută, Plahoit-Lupu s-a asigurat de inamovibilitatea lui Chetraru la CNA şi i s-a aprobat proiectul privitor la alegerile generale pe sistem mixt – uninominal şi pe liste de partid. Acesta din urmă va provoca exact bezmeticeala pe care vrea Plahoit-Lupu s-o aducă în rîndul alegătorilor simpli, dar să le şi aplice comuniştilor încă o lovitură dureroasă.

Concesiile legislative care i s-au făcut au fost, probabil, un preambul, o concesie firească în scopul votării unui Cabinet de Miniştri propus de Vlad Filat. Guvernul ar trebui să fie votat cel mai tîrziu Joi, 25 Aprilie. Acum Plahoit-Lupu a mai declarat că negocierile posturilor ministeriale se vor întinde pînă pe ultima sută de metri, neexcluzînd alegerile anticipate. Şantaj curat, mai ales după pensionarea politică a lui Ghimpu!

Suntem informaţi că Joi,18 Aprilie, Plahoit-Lupu s-a întîlnit în secret cu Vladimir Voronin pentru a forma o altă alianţă de guvernare şi majoritate parlamentară. Negocierile sunt dificile din cauza aceleiaşi inflexibilităţi a lui Voronin, dar nu poate fi exclusă, în final, o reuşită. Prea mare este tentaţia de a se răzbuna pe Filat! Din partea ambilor!

De ce Plahoit-Lupu vrea să fugă de sub umbrela UE?

Se ştie că dacă PCRM ar reveni la guvernare, Voronin este dispus să retragă RM de la CEDO şi să denunţe relaţiile cu FMI, BM, UE şi alte instituţii occidentale. Acest lucru îi convine de minune lui Plahoit-Lupu. Numai astfel se poate sustrage de sub incidenţa mult vehiculatelor lui probleme penale cu justiţiile londoneze şi cipriote.

Acesta-i adevăratul motiv pentru care face tot posibilul ca să evite o alianţă europeană cu Filat! Acesta-i şi motivul pentru care bănuim că îi cere lui Filat, în cadrul negocierilor, un control absolut asupra tuturor instituţiilor vitale ale ţării! Cere imposibilul pentru ca, în cazul unei nereuşite în negocierile cu comuniştii, să-l acuze pe Filat de declanşarea alegerilor anticipate.

Acuzaţiile nefondate aduse cu insistenţă lui Filat în ultimele luni, inclusiv prin gura ”valetului Ghimpu”, limbajul de lemn utilizat de Lupu atunci cînd vorbeşte despre principii, valori, eficienţă în actul de guvernare şi, mai ales, înlăturarea de la guvernare a celor compromişi, nu înseamnă nimic altceva decît dorinţa de a-şi masca intenţia declanşării alegerilor anticipate sau alianţa cu PCRM. Vă daţi seama cît de sfidător şi cinic poate fi Lupu atunci cînd are tupeul să vorbească despre compromişi?

Venind vorba de „compromişi”,

Lupu spune că „toți cei care sunt cu dosare, care s-au compromis nu au ce căuta în viitorul Guvern”.  Dar în Parlament, ne întrebăm noi, au ce căuta? Cine este mai compromis în ţara aceasta decît Plahoit-Lupu? Dar Diacov, Candu, Focşa etc.?

Lupu, vezi, Doamne, face aluzie la demnitarii PLDM cărora CNA şi Procuratura controlate de Plahoit-Lupu le-a intentat dosare de cercetare penală! Se vede cu ochiul liber că avem de-a face cu acţiuni în forţă spre a anticipa succesul şantajului politic, iar asta întrucît celor vizaţi nu li s-a probat nici o acuză, darămite să mai şi fie găsiţi vinovaţi de ceva de vreo instanţă de judecată.

Coruptul Plahoit-Lupu parcă strigă: „Corupeţi-mă, fraţilor, dar cu cît mai multe posturi de control asupra statului!”

Filat, faţă în faţă cu mesagerii răului acestei ţări

Pentru noi, este de neînţeles calmul cu care Filat a asistat parcă amuzat la toate acuzele nefondate care i-au fost aduse, vocalizate isteric de valetul politic Ghimpu, la tot scenariul diabolic conceput de Plahoit-Lupu, la circul mediatic regizat prin intermediul CNA etc.!

Filat ştie prea bine că toate acestea au fost orchestrate spre a abate atenţia opiniei publice de la crima liberal-democrată din Pădurea Domnească, monitorizarea de către Interpol al lui Plahoitniuc, atacurile de tip „rider” asupra sistemului bancar naţional şi cel de asigurare, faptul că în spatele atacului asupra BEM este tot „mînă democrată”, „afacerile” lui Ghimpu cu cazinourile şi benzinăriile deţinute de el etc., etc.

Deja a sosit vremea ca Filat să le închidă gura! În timp ce Plahoit-Lupu s-a retras strategic în aceeaşi umbră în care şi-a conceput planurile de îmbogăţire şi subjugare a ţării, l-a lăsat la suprafaţă pe scamatorul de serviciu Ghimpu. Acesta, aproape zilnic, nu clănţăneşte nimic altceva decît acuze despre contrabandă şi corupţie la adresa lui Filat, fireşte că fără să aducă absolut nici  probă, iar asta pentru că vrea să transforme în folclor aceste acuze. Aşa-i programat, iar cei cu problemele lui sunt cei mai docili roboţi umani!

În numele viitorului european al RM, Filat este obligat moral să nu accepte şantajările politice ale lui Plahoit-Lupu. La ora actuală, le convine unora sau nu, Filat este singurul interlocutor politic moldovean credibil pentru oficialităţile occidentale.

Acum ştim prea bine care-s cei care vor alegeri anticipate – Plahoit-Lupu, Voronin şi deja expiratul Ghimpu! Din aceste considerente, făcînd recurs la motivele absolut obiective pentru care a fost nevoit să denunţe Acordul AIE2, Filat trebui să recunoască faptul că nu are cu cine negocia formarea unui Guvern funcţional după principii europene, că a pierdut lupta de moment cu forţele ostile integrării europene a ţării şi că este dispus să le facă pe plac – este de acord cu ei că alegerile anticipate nu le poate evita de unul singur!

Aşa cum oficialii europeni au înţeles că denunţarea Acordului AIE2 a fost o necesitate pentru a stopa deturnarea parcursului european al ţării din cauza sabotării programului de Guvernare de către PD şi PL, la fel îl vor înţelege şi dacă va accepta alegerile anticipate impuse acum de PD, în primul rînd, şi de PCRM.

În orice situaţie, alegerile parlamentare anticipate sunt soluţia morală pentru a ieşi din criza politică declanşată de corupţia generalizată.