Peste 50 de proiecte vor participa la concursul Moldova Eco-Energetică

Peste 50 de dosare au fost înscrise în competiţia Moldova Eco-Energetică, ediţia 2015, iar cele mai multe concurează pentru categoriile de Cel mai Bun Proiect în Energia Solară, Bioenergie și Eficiență Energetică. Proiectele inovative privind utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi eficienţei energetice au fost depuse de persoane private, instituţii publice, companii private, reprezentanţi ai societăţii civile și mass-media.

Dosarele participanţilor la concurs au fost depuse la compartimentul Istorii Eco Responsabile, ce reprezintă toate formele de utilizare a energiei regenerabile şi eficiență energetică, precum şi categorii de promovare a acestora, precizează un comunicat al Proiectului Energie și Biomasă, implementat de PNUD Moldova.

Cîştigătorii Competiţiei Moldova Eco-Energetică 2015 vor fi cunoscuţi şi premiaţi cu trofee şi alte premii valoroase la Gala Moldova Eco-Energetică, ce va avea loc pe 4 Decembrie curent în Chişinău. Competiţia Moldova Eco-Energetică a ajuns în acest an la cea de-a patra ediție. Acesta este cel mai mare concurs de premiere a iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Concursul Moldova Eco Energetică este organizată de Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică, la iniţiativa şi în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă din Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD Moldova. (MOLDPRES)