PESTE 200 DE COMPANII DIN SAPTE TARI SI-AU EXPUS PRODUSELE LA EXPOZITIILE “MOLDCONSTRUCT” SI “MOLDENERGY”

La Centrul “Moldexpo” din Chişinău au fost inaugurate astăzi Expoziţia internaţională specializată de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii “MOLDCONSTRUCT”, ediţia a XXI-a, şi Expoziţia internaţională specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze, echipamente de condiţionare a aerului “MOLDENERGY”, ediţia a XX-a. Evenimentele se vor desfăşura pînă pe 19 martie.

La cele două expoziţii şi-au expus produsele peste 200 de companii din şapte ţări: Republica Moldova, Belarus, România, Bulgaria, Grecia, Ucraina şi Turcia.

Prezent la inaugurare, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ion Stratulat, a menţionat că „dezvoltarea noilor parteneriate și a colaborărilor în domeniul arhitecturii, construcţiilor şi locuinţelor, precum şi implementarea proiectelor investiţionale în domeniul construcţiilor sînt obiectivele principale ale ministerului. De asemenea, evenimentul este important în vederea identificării parteneriatelor în promovarea noilor tehnologii şi permite familiarizarea cu oportunităţile investiţionale din ţara noastră, legislaţia, standardele şi practicile europene în construcţii, climatul investiţional în sectorul arhitectură, proiectări şi construcţii”, a accentuat viceministrul.

La rîndul său, ministrul adjunct al Economiei, Valeriu Triboi, a subliniat că deja de două decenii Expoziţia “MOLDENERGY” întruneşte companii de prestigiu din ţară şi de peste hotare, cu oferte de materiale, utilaje şi tehnologii, servicii şi idei inovatoare pentru sectorul energetic. Acest eveniment prezintă un interes deosebit pentru specialiştii în domeniu și oferă o gamă variată de produse pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a întreprinderilor şi gospodăriilor locativ-comunale.

În același timp, directorul general al Centrului “Moldexpo”, Arcadie Andronic, a menționat că principalele obiective ale celor două expoziţii sînt: consolidarea industriei construcţiilor şi a sectorului energetic al ţării, modernizarea localităților şi valorificarea unor resurse energetice alternative, economicoase şi eficiente.

“MOLDCONSTRUCT” şi “MOLDENERGY” sînt organizate anual de Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo”, cu susţinerea Ministerului Economiei şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.