PEDEAPSA CU SUSPENDARE PENTRU TENTATIVA DE CONTRABANDA CU TIGARI

Pedeapsă cu suspendare a fost dictată pentru un bărbat de 41 de ani care, în noiembrie 2021, a încercat să scoată din țară peste 220 de mii de țigări. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează într-un comunicat de presă că, pe parcursul urmăririi penale, bărbatul și-a recunoscut parțial vinovăția și a cooperat cu autoritatea de investigație. Prin urmare, instanța de judecată a aplicat prevederea legală care impune pronunțarea unei pedepse mai blînde și l-a condamnat la pedeapsă cu închisoarea cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru un termen de probațiune de patru ani, transmite IPN.

Din noiembrie 2021 pînă în mai 2022, bărbatul s-a aflat în arest prevenit, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Captura de contrabandă, care conținea șapte mărci diferite de țigări a fost indisponibilizată, iar ulterior instanța de judecată a confiscat-o în folosul statului. De asemenea, judecătorul a dispus încasarea contravalorii de peste 620 de mii de lei a tirului și remorcii folosite la comiterea infracțiuni.

Țigările urmau să ajungă pe piața neagră din Uniunea Europeană, preponderent în România. Cîștigul generat ar fi fost de peste jumătate de milion de lei.

Sursa: IPN