PASAGERII CARE VIN DIN ITALIA CU AVIONUL SINT VERIFICATI LA SOSIRE

În incinta Aeroportului Internațional Chișinău, a fost montat un termoscaner pentru verificarea pasagerilor care sosesc din Italia. Măsura este luată în condițiile în care în țara respectivă, în ultimele zile, sînt în creștere cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus de tip nou, inclusiv decese.

Premierul Ion Chicu a comunicat jurnaliștilor, după ședința de luni a conducerii de vîrf a țării, că pe parcursul zilei de astăzi va mai fi instalat un termoscaner, pentru a verifica toți pasagerii care aterizează pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Ion Chicu a amintit că, acum trei săptămîni, a avut loc ședința Comisiei pentru situații excepționale, la care s-a decis supravegherea la domiciliu a persoanelor care trec frontiera, suspectate de îmbolnăvire cu coronavirus. Nu era sens ca toți să fie internați. „Nu face nimeni lucrul acesta. Lucrul acesta se face atunci cînd sînt temeiuri clare că poate fi contaminare”, a spus premierul.

Potrivit lui Ion Chicu, Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” are pregătite saloane pentru internarea eventualilor pacienți, în caz de necesitate.

În Italia, autoritățile au raportat aproape 160 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de tip nou COVID-19 şi trei decese. Cîteva orașe din nordul Italiei sînt sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine.

Sursa: IPN