PARTENERIAT STRATEGIC MOLDO-AMERICAN

Delegația americană aflată în țara noastră pentru participare la reuniunea de nivel înalt a Dialogului Strategic moldo-american a fost primită la Casa Guvernului de prim-ministrul Dorin Recean. Agenda discuțiilor s-a referit la prioritățile autorităților în dialogul nostru bilateral: statul de drept și buna guvernare, diversificarea și fortificarea securității energetice, cooperarea comercial-economică și investițională în beneficiul mediului de afaceri și al cetățenilor, aprofundarea dialogului în domeniul apărării și securității, inclusiv dimensiunea de securitatea cibernetică și contactele interumane.

„Prietenii noștri americani au fost întotdeauna alături de Republica Moldova și cetățenii noștri, susținînd procesul de modernizare și transformare europeană. Mizăm, în continuare, pe susținerea SUA pentru a asigura stabilitate și pace în această parte a Europei”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean.

Dialogul Strategic reprezintă o platformă a Republicii Moldova şi Statelor Unite, unde sînt discutate, la nivel înalt, subiectele de pe agenda comună şi perspectivele asupra relaţiei bilaterale, precum şi sînt evaluate angajamentele politice pentru ambele ţări.

Sursa: gov.md