Panica la un talk-show propagandistic din Rusia, cind un invitat a vorbit despre aventura militara a lui Putin

O ușoară panică se observă pe canalele federale ale televiziunii ruse și primele semne ale unui punct de cotitură: experții și invitații talk-show-urilor de propagandă pro Kremlin încep să vorbească deschis despre aventura militară a lui Putin.

Pe rețelele de socializare a fost publicat un fragment dintr-un talk show difuzat de canalul NTV, în timpul căruia experții au criticat acțiunile liderului de la Kremlin.

Ca răspuns la observația moderatorului, unul dintre invitați a spus că după declarația oficială de război asupra Ucrainei, Moscova va primi lovituri mai grele și mai profunde asupra orașelor și teritoriilor sale de la Forțele Armate ale Ucrainei.

Mai mult, Maxim Yusin, expert în politică internațională, jurnalist la publicația Kommersant, a spus că nu există precedente în istoria lumii cînd teritoriile pe care nu le controlează au fost integrate de un stat.

Potrivit acestuia, această anexare a celor 4 regiuni din Ucraina este incertă. Yusin a subliniat că dinamica ostilităților pe front din partea Forțelor Armate ale Ucrainei pe fundalul eliberării Limanului și a regiunii Harkov pune la îndoială succesul anexării.

„Cum este posibil să eliberăm Zaporojie, cu o populație de 700.000 de oameni, cînd nu știm, cu toată sinceritatea, dacă mobilizarea va ajuta la schimbarea valului ostilităților”, a spus el, într-o tăcere de mormînt a invitaților.

Ministerul rus al Apărării a raportat Sîmbătă, 1 Octombrie, că trupele ruse s-au retras din Liman din cauza amenințării încercuirii.