PACATUIM, FECIOARA PREACURATA, PACATUIM!

Creştineşte, omeneşte, despre gîndurile nerostite ale majorităţii

(Subiecte tabu în presa moldovenească)

În vorbe, unii, şi în fapte, alţii, o herghelie de creştini a intrat în Postul Paştelui cu aceeaşi osîrdie cu care radicalii din Statul Islamic cred în „dreptatea lor”. Din experienţă, (proprie, iubiţi consîngeni!) ştiu prea bine că şi acest ritual este o dezlegare la păcate şi mai dulci, despre care, cu ipocrizie, nu vorbim. Care post, bade? Post la haleală? Păi asta-i o dietă ca oricare alta! Unde este scris în Biblie că nu avem voie să mîncăm… şorici?

Post la sex? Unde se scrie, în aceeaşi Biblie, că n-am voie să mă uit la un fund bine motivat sau la nişte ţîţe voluntare ca separatiştii din Donbas, plus ravagiile consensuale la care sîntem îmbiaţi?

Păi, ca să fim cinstiţi, de ce nu este şi un Post la hainele pe care le poartă fetele pe stradă? La cît de sexy se îmbracă aproape toate creştinele noastre tinere, trebuie să fii idiot ca să nu mănînci orice numai ca să ai putere. Nici una, prin ţinuta ei, nu te invită la rugăciuni la Altar, ci la altfel de… rugăciuni. Rugaţi-vă, fraţilor, căci vor accepta! Nu vă uitaţi, însă, portofelul acasă, căci fără o masă îmbelşugată la un restaurant baban nu-ţi mai creşte păcatul.!

Dacă sîntem în Postul Paştelui, oare creştinele de pe Facebook îşi vor şterge pozele apetisante pe care atunci cînd le vezi numai la Biblie nu te gîndeşti? Cum să te gîndeşti la Altar, la Post sau la Denii cînd nemurirea o miroşi numai şi numai în semi-goliciunea cuvioaselor partenere virtuale care clocotesc prin orişice metru pătrat al Chişinăului?

Porunca este aceasta: Păcătuiţi, creaturi ale Domnului, ca să aveţi de ce să vă cereţi Iertare!!! Atîta vreme cît nu sîntem politicieni… Oare cîţi copii se nasc după ce au fost concepuţi în Postul Paştelui? Vedeţi cîte de făţarnici sîntem? Postul Paştelui sau Prostul Paştelui? Doar am întrebat cu sfiiciune, nu am dat sentinţe!

Mihai CONŢIU, expert în vicii şi păcate lumeşti