OSCE VA SUSTINE IN GAGAUZIA PROIECTE DE ASISTENTA A MULTILINGVISMULUI

Mai multe subiecte, inclusiv susţinerea multilingvismului în UTA Gagauz-Yeri au fost discutate în cadrul unei întrevederi a başcanului autonomiei Irina Vlah cu Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, Astrid Thors, care a întreprins o vizită de lucru la Comrat.

Oficialul european a menţionat că Misiunea OSCE din R. Moldova a întreprins un şir de măsuri în vederea organizării cursurilor de limbă română pentru funcţionarii de stat din autonomie. Totodată, Astrid Thors a specificat că la 1 mai OSCE va lansa în UTA Gagauz-Yeri un proiect susţinut de Guvernul Germaniei. Programul prevede predarea limbii găgăuze atît pentru discipolii unei grădiniţe de copii, cît şi pentru părinţii acestora.

La rîndul său, Irina Vlah a subliniat că problema studierii limbii de stat în regiune a fost discutată cu conducerea ţării.

În altă ordine de idei, Înaltul Comisar a informat că OSCE a elaborat o Strategie pentru integrarea minorităţilor naţionale în R. Moldova, care are menirea să susţină Guvernul ţării în acest domeniu.