OARE NE VA FI SI MAI RAU? SE PREA POATE!

Să ne bucurăm că am scăpat de anul acesta de parcă am fi scăpat de rîie

Autor: Mihai CONŢIU

Iubite cititorule, în ultimul meu articol din ediţia de tipar a ziarului, îţi propun să ne amintim doar cîteva din ticăloşiile cu care ne-au făcut zilele amare în acest an căpcăunii de politicieni blestemaţi. „Pînă la Dumnezeu, te mănîncă sfinţii”, spune o veche înţelepciune populară. Au venit deja vremurile în care moldovenii trebuie să se transforme în sfinţi şi să-i mănînce, să-i mazilească, să nu-i mai voteze pe aceşti politicieni odioşi, care îi dispreţuiesc, îi fură şi îi umilesc pe moldoveni de parcă ar fi nişte sclavi.

În mod cert, anul 2015 a fost cel mai negru, dezonorant, catastrofal şi banditesc din scurta istorie a existenţei statului Republica Moldova, iar asta în absolut toate privinţele. Începînd din anul 2009 şi pînă în prezent, cînd forţele aşa-zis democratice şi proeuropene au venit la cîrma statului, întreaga populaţie a ţării şi tot Occidentul au putut constata că în R. Moldova nu există politicieni cît de cît instruiţi, patrioţi, cinstiţi, dedicaţi interesului public şi capabili să gestioneze o ţară.

Vladimir Voronin le-a dat o şansă să stea în Opoziţie 8 ani, o perioadă colosal de lungă spre a fi avut timp să devină politicieni şi politologi cultivaţi, să-şi asimileze, în esenţă, principiile şi valorile europene despre care doar vorbeau atunci cînd erau în Opoziţie. O dată veniţi la Putere, încă din 2009, întreaga populaţie a ţării trebuia să intre sau să fie neîncetat într-un adevărat extaz democratic faţă de speranţele certe în mai bine, de faptele lor revoluţionare şi aducătoare de prosperitate pentru cetăţeni, faţă de instaurarea unei Justiţii naţionale independente şi faţă de cinstea lor ireproşabilă în faţa oamenilor care i-au votat.

N-a fost să fie nimic din toate acestea! În realitate, atît timp cît s-au aflat în Opoziţie, ei nu erau interesaţi decît de granturile occidentale şi de încurajările unor oficiali europeni care chiar credeau că sînt de ispravă, că e ceva de capul lor. În fond, actualii guvernanţi ai ultimilor 6 ani, atunci cînd erau în Opoziţie, puţin le păsa lor de viitorul prosper al ţării şi al moldovenilor. Ajungerea la Putere, pentru ei, reprezenta cea mai strălucită oportunitate de a fura ţara sub protecţia unor legi pe care şi le-au subordonat sau le-au elaborat în folosul lor. Libera circulaţie a moldovenilor în UE şi semnarea Acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb n-a fost meritul lor, căci a fost un cadou, un stimulent al UE unde s-a crezut cu naivitate sau speranţă că aceşti politicieni interlopi vor înţelege, că ei sînt în slujba cetăţenilor, nu invers!

Să reţinem bine un adevăr: absolut toţi cei care au venit la guvernare în 2009 nu erau nişte sărăntoci, ci multimilionari şi cu afaceri prospere, mai mult sau mai puţin curaţi şi curate. Aşadar, avînd destui bani, bunul simţ elementar ne spune că aceşti aşa-zişi europeni trebuiau să lucreze exclusiv pentru bunăstarea ţării lor, să transforme Republica Moldova într-un model de democraţie prin depolitizarea tuturor instituţiilor de drept ale statului. Nu s-au mulţumit cu milioanele pe care le aveau în 2009. Au vrut tot mai mulţi bani, şi mai mulţi bani, iar aici mă gîndesc la Mihai Ghimpu, primarul Dorin Chirtoacă, Marian Lupu, Vlad Filat, Vladimir Plahotniuc, Valeriu Streleţ, Iurie Leancă, Andrian Candu şi întreaga liotă de politruci, şefi şi şefuleţi!

N-au făcut nimic pentru moldoveni şi ţară, căci au preferat să-şi subordoneze statul propriilor interese personale, să-l mafiotizeze şi să-l fure în văzul lumii. Au furat activele băncilor, s-au împuşcat la vînătoare, s-au certat şi s-au urît între ei mai rău decît interlopii de cea mai joasă speţă. Au furat un miliard de Euro chiar în perioada electorală, cînd Europa şi ei ne cereau să le mai dăm o şansă ca să scoată ţara la liman; au furat şi fură încă din absolut orice tip de serviciu are nevoie cetăţenii acestei ţări, iar acum au adus ţara în faliment şi vor, printr-o rafinată lovitură de stat, să mai rămînă la guvernare încă 3 ani.

Într-adevăr, anul 2015 a fost unul de Iad pentru bieţii moldoveni. În neţărmurita poftă de înavuţire a aşa-zişilor proeuropeni şi de a avea control absolut asupra statului, iar asta pe fondul luptelor mafiote dintre ei, ne-au obligat să vedem, pe parcursul acestui an, cum au fost demise trei Guverne. Primul a fost cel condus de Iurie Leancă, demis pe 10 Decembrie 2014, dar care a rămas în exerciţiu pînă în Februarie 2015. Demiterea lui Leancă ar fi fost una responsabilă doar dacă, ulterior, acesta şi Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM, ar fi fost inculpaţi penal pentru furtul miliardului şi concesionarea abuzivă a Aeroportului. După Leancă, a fost demis Guvernul Chiril Gaburici, care a funcţionat în perioada 18 Februarie-22 Iunie. Mai apoi, a urmat demiterea lipsită de logică politică a Guvernului condus de Valeriu Streleţ.

Acum, la sfîrşit de an, aceşti politicieni aşa-zis proeuropeni, care au fost adevăraţi călăi ai populaţiei, ţin ţara în suspans pentru că nu se înţeleg, nu hotărăsc cine va avea controlul personal, nu public, asupra viitorului Guvern. Oricine ar fi, Dumnezeu sau dracul să-i pieptene! Populaţia oricum nu mai are nevoie de ei şi nu-i va mai vota. De aceea le şi este spaimă de alegerile anticipate, neînţelegînd că, dacă vor mai guverna încă trei ani, atunci Stînga va cîştiga alegerile în proporţie de 90%. Oricum, alegerile anticipate bat la uşa noului an, fie paşnic, fie în urma unor revolte populare. UE, SUA, FMI, BM şi restul instituţiilor financiare internaţionale care au sistat asistenţa pentru Republica Moldova nu-şi vor mai deschide seifurile la fel de generos ca pînă acum. Iar din Februarie foametea va deveni o realitate, nu o figură de stil. Şi cînd ne gîndim că banii pe care i-au furat aceşti „proeuropeni” în ultimii 6 ani, din visteria ţării, din ajutoarele sau împrumuturile externe, sînt mai mult decît suficienţi pentru ca ţara să nu intre în faliment, în absenţa asistenţei externe. Nu trebuie decît să-i restituie!

Tot în anul negru 2015, am asistat la cea mai mare mascaradă juridică prin arestarea DOAR a lui Vlad Filat. Spun „mascaradă juridică” deoarece: a) s-au încălcat absolut toate normele legale procedurale în privinţa lui; b) Ilan Shor, denunţătorul lui, a fost lăsat să devină primar la Orhei, deşi avea un aşa-zis arest la domiciliu, deşi nu poate demonstra de unde a avut atîţi bani ca să-l mituiască pe Filat, deşi este implicat în furtul miliardului şi concesionarea Aeroportului etc. Cu toate acestea, penalul Shor se află în libertate; c) procurorul Adriana BeţiShor mai întîi l-a arestat pe Filat, iar mai apoi a început să caute dovezi prin care să-i incrimineze furtul miliardului. N-a găsit decît nişte milioane împrăştiate pe nişte curse aeronavale, autoturisme scumpe sau nişte împrumuturi preferenţiale pentru o firmă. Normal, căci grosul miliardului se află în „tabăra denunţătorului.” Dar şi hăt departe!

Vedeţi ce an mizerabil am avut? Vă daţi seama că anul 2016 va fi şi mai cumplit dacă aceşti mafioţi şi ucigaşi de vise şi destine vor continua să conducă ţara, în pofida dispreţului popular şi a furiei majorităţii moldovenilor împotriva lor? Cu scîrbă, o să-i vedem, la televizor, în toiul acestor sărbători, cum rînjesc satanic, fals preocupaţi de grijile ţării şi oamenilor şi cum ne vor ura „La Mulţi Ani”! La care mulţi ani?, ar trebui să-i întrebăm. La mulţi ani ca cel cu numărul 2015? Dacă ar înţelege cu adevărat gravitatea situaţiei, dacă ar fi cu adevărat libere şi pătrunse de respect faţă de tragedia adusă asupra acestui întreg popor, atunci, creştineşte, măcar de sărbători, toate televiziunile ar trebui să instituie un embargou mediatic total asupra acestor politicieni criminali, călăi ai neamului!

La mulţi ani sănătoşi, iubite cititorule, căci doar n-o să-ţi urez „la mulţi ani răbdători”, pentru că nu vreau să-ţi ignor sau să-ţi sfidez suferinţa! „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te Ioane!”