O TOAMNĂ MAI INFIERBINTATA DECIT VARA?

Moldovenii, ca de obicei, victimele populiștilor de Stînga

Autor: Mihai CONȚIU

Fără teamă de insolații, cei mai activi protestatari din luna August au fost susținătorii penalului nociv Ilan Șor. După cum se știe, nici un protest nu e gratis, așa că… dă-o naibii de căldură!!! Au protestat, chipurile, în numele celor mulți și defavorizați de către actuala guvernare, dar mai cu seamă împotriva arestării și reținerii ”celebrei Marina Tauber”. Să te închini cu mîna stîngă, nu alta – comuniștii au protestat alături de susținătorii lui Șor pentru a cere eliberarea Marinei Tauber din arestul preventiv! Da, pînă-ntr-acolo au ajuns comuniștii cîrmuiți, cu ”înțeleaptă grijă părintească”, de către Vladimir Voronin – să se alieze cu susținătorii celui mai toxic, mafiot și penal partid, după ”abdicarea PD-ului liderilor siamezi Plahotniuc-Diacov”!

Aici nu iau în discuție motivele arestării și reținerii ”divei politice Tauber”. E treaba Justiției. Văzînd, în spațiul public, că unii ”cuvîntători”, ce-mi păreau mai curăței, că au pus la îndoială actul de Justiție care a dus la ”plasarea în colivie” a ”mînii drepte feminine de pe Stînga rusofilă” a lui Șor, nu-mi rămîne decît să le scormonesc mințile cu cîteva întrebări retorice.

Șor știți cine este, da! E ăla care trebuie să stea în pușcărie vreo sută de ani pentru cît a furat acest popor, cu protecția și complicitatea lui Filat și, mai tîrziu, a lui Plahotniuc! Aș vrea să văd măcar un ”curajos”, cu pretenții de analize oneste, că ridică mîna în sus, pe cea curată, și să mă contrazică atunci cînd afirm: Oricine a lucrat cu Șor, direct sau indirect, s-a murdărit atît de mult încît singurele salvări sunt pușcăria sau mănăstirea, nicidecum viața publică!

De ce a ajuns PSRM să cocheteze cu Partidul Șor, atîta timp cît, anterior pierderii Puterii, îi provoca ”migrene interlope”? S-a vindecat de ele, de migrene? De PCRM am amintit, adăugînd că, acum, chiar a dat un fluier final pentru cine și-a imaginat vreodată că principiile acestui partid includ și cinstea, și demnitatea, ca virtuți.

E clar că protestele din August au fost niște antrenamente de rutină pentru Partidul Șor, PSRM și PCRM, în vederea unor, cel mai probabil, lupte politice decisive din această Toamnă. O Toamnă pe care vor s-o înfigă în moldoveni ca pe un cuțit în inimă!

În realitate, protestele antiguvernamentale care vor fi în această Toamnă nu au de-a face cu inflația și sărăcirea populației, ci cu prezența armată criminală a Rusiei în Ucraina, cu dorința PSRM, PCRM și a Partidului ȘOR de a vedea Armata rusă venind aici ca să ”denazifice Moldova”. Necazurile moldovenilor sunt doar pretexte. Nu le pasă de ele. În 8 ani de guvernare, PCRM a avut șansa să aducă o astfel de prosperitate Țării încît trebuia să fie simțită pozitiv și acum!

Dacă Putin eliberează criminali din pușcării ca să-i trimită pe front, în numele lui, ca să ”denazifice” Ucraina, de ce PSRM și PCRM să nu se alieze cu penalul Șor? Astfel, prin alianța cu Partidul Șor, în corul protestatar, socialiștii și comuniștii cer eliberarea ”martirei politice” Tauber și, indirect, dezincriminarea penalului fugar Șor, ca să lupte pe frontul politic auxiliar al lui Putin, pentru ”denazificarea” Moldovei.

De ce vor fi cu putință toate destabilizările și provocările care vor urma? Pentru că guvernarea e slabă, este ermetică, exclusivistă și incapabilă de autoanalize precise, dure, asumate și recunoscute! Pentru că nu bate și la alte uși competente, altele decît cele ale PAS, spre a cere ajutor, cooperare, asistență…, în numele binelui Țării!

De aceea guvernarea nici nu poate să explice credibil moldovenilor că, din cauza agresiunii rusești în Ucraina, nu doar ei au probleme, ci și cei din Țări bogate ca Anglia, Germania, Franța etc.! De aceea, tot la fel de credibil, guvernarea nu știe cum să le ofere soluții oamenilor și modele de rezistență solidară cu cei din popoarele europene necontaminate de propaganda rusească, dar care o duc greu!

Occidentul nu-i va lăsa pe moldoveni să moară de foame și de frig niciodată! Occidentul nu va lăsa nici o Țară ca să dispară atîta timp cît ”dușmanii interni”, cu ajutorul victimelor populiștilor de Stînga – moldovenii corupți de Șor, PSRM și PCRM –, nu o vor preda-o ”democratic” Rusiei. Atunci să vedeți foamete!