O TINARA DIN CAPITALA RISCA SA STEA PATRU ANI DUPA GRATII PENTRU FURT

O tînără în vîrstă de 23 de ani originară din capitală, a fost reținută de oamenii legii după ce a comis două furturi. Pentru fapta sa, femeia riscă să stea patru ani după gratii.

Primul caz a avut loc pe data de 24 iunie. Polițiștii au fost sesizați de către administrația unui magazin de unde au fost furate două telefoane mobile care aparțineau angajatelor magazinului. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 14 500 lei.

O săptămînă mai tîrziu, suspecta a intrat într-un magazin de materiale de construcție și a furat din vestiarul angajaților bani și un portmoneu cu acte personale, carduri si bani. De această dată, prejudiciul a fost de circa trei mii de lei.

În aceste cazuri, a fost inițiată o cauză penală pentru furt. Suspecta a fost identificată și reținută. Ea și-a recunoscut vinovăția și a spus că telefoanele furate le-a vîndut într-o piața din capitală. Tînăra nu este la prima abatere, anterior fiind cercetată penal pentru infracțiuni similare.

Femeia a fost plasată în arest preventiv pentru termen de 30 de zile și riscă amendă de pînă la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 4 ani.

Potrivit poliției capitalei, pe parcursul săptămînii trecute au fost reținute 57 de persoane ce se aflau în urmărire penală, dintre care 33 de persoane pentru comiterea infracțiunilor grave, excepțional de grave, precum și pentru comiterea infracțiunilor de furt, circulaţia ilegală a drogurilor, huliganism, jafuri.