O RACHETA DOBORITA DE APARAREA ANTIAERIANA UCRAINEANA A CAZUT IN NASLAVCEA

O rachetă doborîtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut astăzi în extremitatea de nord a localității Naslavcea, raionul Ocnița, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că, în urma incidentului, au fost luate toate măsurile de protecție.

Potrivit MAI, în urma cazului, nu s-au înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe au fost distruse. În prezent, efectivele MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsk, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene susțin că nu există pericol de inundații”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Pe 10 octombrie, Ministerul Apărării a anunțat că structurile specializate au identificat trei ținte aeriene ruse ce au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Cazul a fost înregistrat în timpul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor orașe din Ucraina.

Sursa: Moldpres