O lume deliranta cu primari… animale, lucruri…

Candidați la alegeri care au fost diverse animale sau chiar obiecte s-au înregistrat în mai multe țări. În unele cazuri, chiar au cîștigat. În 1922, capra Ioiô a fost votată consilier local în localitatea Ceará, Brazilia. În 1938, catîrul Boston Curtis a cîștigat alegerile locale din Milton, Washington. Mai tîrziu, în 1967, pudra de picioare Pulvapies a fost cîștigătoare a alegerilor din Picoazá, Ecuador. La alegerile din 1986, capra Clay Henry a devenit primar al localității Lajitas, Texas. Urmașii săi sunt și în prezent declarați primari onorifici.

Primar ales în perioada 1981–1994 a fost și labradorul Bosco, edil în orășelul Sunol, din California. Toți primarii aleși din 1998 în localitatea Rabbit Hash, Kentucky, au fost cîini. De asemenea, în anul 2014, Max al II-lea, un golden retriever, a devenit primar pe viață în Idyllwild, California, iar cîinele Duke The Dog a cîștigat alegerile pentru Primăria din Cormorant, Minnesota, notează mentalfloss.com.

Alte alegeri cu învingători necuvîntători au fost cele din 2018, din Omena, Michigan, cîștigate de pisica Sweet Tart, și scrutinul din anul următor, din Fair Haven, Vermont, cîștigat de țapul Lincoln, la o diferență de două voturi față de contracandidatul… cîine, pe nume Sammie.

La capitolul candidați locali non-umani, wikipedia.org mai menționează păpușa curcan Dustin, care a primit mii de voturi la alegerile prezidențiale din Irlanda, în 1997, rinocerul Cacareco, de la Grădina Zoologică din São Paulo, care a candidat pentru Primărie în 1958 și care, deși candidatura nu i-a fost admisă oficial, a obținut 100.000 de voturi, mai multe decît ale oricărui reprezentant de partid care a participat la scrutin, pisica Morris, candidat în 2013 pentru postul de primar în Xalapa, Mexic, un cimpanzeu, și alți doi motani, în Brazilia, Franța, respectiv Canada.

Pentru ca tabloul să fie complet, se poate menționa faptul că un hidrant a figurat pe lista candidaților la o poziție în Rectoratul Universității British Columbia, Canada, în perioada 2004-2008. I-au lipsit doar șase procente pentru a fi „ales”.