O ECHIPA AIEA SE INDREAPTA SPRE CENTRALA NUCLEARA DIN ZAPOROJIE

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a anunţat luni dimineaţa că se află în drum spre centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, care a fost ţinta unor atacuri în ultimele săptămîni.

„A sosit ziua, misiunea AIEA spre Zaporojie este de acum pe drum. Trebuie să protejăm securitatea Ucrainei şi a celei mai mari centrale din Europa”, a scris Rafael Grossi pe Twitter, precizînd că misiunea va ajunge la faţa locului „cel mai tîrziu în această săptămînă”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Noi bombardamente au vizat în ultimele 24 de ore perimetrul centralei nucleare din Zaporojie (sud-estul Ucrainei), au anunţat sîmbătă Rusia şi Ucraina, acuzîndu-se reciproc de acestea, în timp ce operatorul ucrainean Energoatom a anunţat că centrala funcţionează de sîmbătă la amiază cu risc de scurgeri şi incendiu.

Trupele ruseşti au bombardat zona „în mai multe rînduri în cursul ultimei zile”, anunţa sîmbătă pe Telegram compania naţională ucraineană Energoatom.