O CLADIRE DIN SECTORUL RISCANI AL CAPITALEI RISCA SA SE PRABUSEASCA

Construcția care urma să se afle pe șantierul care pe 8 iunie s-a prăbușit, avariind o clădire din preajmă, are o istorie destul de lungă. Anterior, împotriva începerii construcției s-au manifestat locuitorii din preajmă, care sprijiniți și de consilierii PSRM și activiștii PSRM au organizat mai multe proteste. În mijlocul evenimentelor de atunci, compania care construia a adresat atunci „o scrisoare” locuitorilor, care menționa că acest complex va înfrumuseța orașul, iar „din păcate PSRM face învinuiri false”.

„Terenul de pe adresa mun. Chișinău, str. Miron Costin 9 aparține companiei noastre și a fost procurat în mod legal pe data de 2 martie 2015 de la B.C.”Moldova Agroindbank” S.A., la un preț comercial, în scopul proiectării și construirii unui complex locativ-comercial”, se menționa în scrisoare.

În primele zile de la începerea construcțiilor au avut loc proteste la fața locului, unde activiștii PSRM au reușit să demonteze gardul din jurul șantierului. Totodată, atunci au avut loc și îmbrînceli între protestatari și o firmă de pază. Teritoriul dat era folosit drept loc de parcare.

Amintim că în noaptea de 8 spre 9 iunie, o clădire situată pe strada Miron Costin din sectorul Rîşcani al Capitalei riscă să se prăbuşească, după ce în zonă a început construcţia unui imobil, același imobil menționat mai sus. Potrivit mai multor martori, s-a auzit un zgomot la fața locului cînd s-a prăbușit malul de pămînt, care a înghițit scările unei bănci comerciale.

Sursa: Agora.md