NOUA ELEVI AU FOST DATI AFARA DE LA EXAMENUL DE BAC LA LIMBA STRAINA

Astăzi, 18.172 de elevi au susținut proba la limba străină. Nouă liceeni au fost însă prinși copiind și au fost dați afară din sălile de examen. Totodată, Ministerul Educației a anunțat că astăzi, pe rețelele de socializare, a apărut o fotografie din testul de BAC, făcută într-un liceu din Ungheni. Persoanele responsabile au fost deja identificate și vor fi sancționate.

„Avem nouă candidați eliminați de la examen. Este regretabil că în timpul examenului de BAC au fost publicate fotografii ale testului. Deja am identificat centrul din care a fost făcută fotografia și persoana care a permis fotografierea testelor de examen. Poza a fost făcută la Liceul Teoretic „A. Pușkin” din Ungheni. A fost idetificat și asistentul care a permis fotografierea. Angajații IGP documentează cazul. Cînd vom avea mai multe informații, vom reveni cu detalii”, a anunțat reprezentantul Ministerului Educației, Anatol Topală.

Pentru publicarea testului de BAC este prevăzută o amendă de la 50 la 100 de unități convenționale pentru persoane fizice, și de la 250 la 400 unități convenționale pentru persoane juridice și pentru organizatorii examenelor.

Felicia NEDZELSCHI (agora.md)