NATALIA GAVRILITA, IN VIZITA LA CENTRUL DE SANATATE PUBLICA STAUCENI

„Sînteți localitatea cu cea mai înaltă rată de vaccinare din țară și un exemplu demn de urmat”

În cadrul vizitei de lucru în comuna Stăuceni, prim-ministrul Natalia Gavrilița a mers la Centrul de Sănătate Publică, instituție care asigură asistență medicală primară pentru un număr de peste 11,5 mii de cetățeni.

Administrația centrului a comunicat premierului că localitatea a înregistrat o rată-record de vaccinare a populației - de peste 68%. Totodată, toți cei 42 de angajați ai Centrului, dintre care 8 medici de familiei și 22 de asistente medicale, sînt vaccinați.

Pentru a asigura o rată atît de mare de vaccinare, administrația centrului a organizat o amplă campanie de comunicare și informare, medicii de familie discutînd cu membrii comunității, explicînd beneficiile imunizării și demontînd miturile existente în acest sens.

Centrul găzduiește o sală de fizioproceduri, săli de primire și vaccinare, staționar de zi, dar și un laborator biochimic. Avînd în vedere că numărul populației din localitate crește, spațiul instituției devine insuficient pentru primirea pacienților. Totodată, clădirea care găzduiește Centrul are o vechime de cca 50 de ani, în acest sens fiind analizată opțiunea de identificare a unui sediu nou pentru instituție.

Personalul medical a comunicat că în prezent sistemul informațional implementat în medicina primară se dublează cu înscrierile în cartela medicală. Digitalizarea completă a evidenței pacienților va economisi atît din resurse financiare, cît și va elibera mai mult spațiu, necesar în prezent pentru păstrarea dosarelor medicale.

„Digitalizarea serviciilor publice este una dintre prioritățile actualului Guvern. Deasemenea, vom continua să investim și în infrastructura medicală, astfel ca toți pacienții, adulți și copii, să poată beneficia de cele mai bune condiții” a menționat premierul.

Sursa: gov.md