În doar 24 de ore după discursul său despre Starea Uniunii, Biden a strîns 10 milioane de dolari

Campania de realegere a preşedintelui Joe Biden a anunţat că a strîns 10 milioane de dolari în cele 24 de ore care au urmat discursului înflăcărat despre Starea Uniunii pe care l-a rostit Joi seara în Congres şi în care actualul preşedinte l-a acuzat pe Donald Trump că ameninţă democraţia şi că a torpilat un proiect de lege pentru a rezolva problemele legate de imigraţia din SUA, relatează Reuters.

Suma strînsă este remarcabilă, avînd în vedere că în întreaga lună Ianuarie campania lui Biden şi aliaţii săi din Partidul Democrat au strîns peste 42 de milioane de dolari.

Într-un discurs de 68 de minute rostit Joi în faţa Congresului, Biden l-a mai acuzat pe Trump, contracandidatul său republican în alegerile prezidenţiale din 5 Noiembrie, că a îngropat adevărul despre asaltul din 6 Ianuarie 2021 de la Capitoliul american şi că s-a înclinat în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Se estimează că 32,2 milioane de persoane au urmărit discursul lui Biden despre Starea Uniunii, potrivit ratingurilor Nielsen de la 14 reţele de televiziune, o creştere cu 18 procente faţă de anul trecut. Această cifră nu a inclus telespectatorii de pe streaming, social media şi alte platforme.

Sprijinindu-se pe avantajul său în bani, echipa lui Biden a anunţat Sîmbătă o campanie publicitară de 30 de milioane de dolari, care va viza în următoarele şase săptămîni statele-cheie în care disputa Biden - Trump este foarte strînsă.

Biden şi Trump rămîn foarte aproape în cursa pentru Casa Albă, arăta un sondaj Reuters/Ipsos din Februarie, fostul preşedinte fiind susţinut de 37% dintre respondenţi, iar Biden de 34%.