Misterul ,,extraterestrului’’ care a întrerupt o emisiune TV în 1977

În urmă cu 44 de ani, a avut loc un eveniment unic în istoria televiziunii. Așa-zisa inteligență extraterestră a preluat timp de șase minute controlul unei emisiuni TV în direct și a transmis un mesaj ciudat omenirii. Acest eveniment enigmatic a rămas nerezolvat pînă în prezent.

O voce generată de un computer a întrerupt un program de știri de rutină al Independent Broadcasting Authority pe rețeaua Southern Television din Sudul Angliei, pe 26 Noiembrie 1977, în jurul orei 17:00.

În momentul în care Andrew Gardner, prezentatorul de știri de la Southern TV, transmitea titlurile principale ale știrilor, vocea sa a devenit distorsionată, imaginea televizorului a devenit tulbure, iar oamenii au auzit un bîzîit metalic ciudat, urmat de o voce profundă și tristă,  care părea să fi fost deghizată electronic de o persoană care pretindea că este un extraterestru din altă lume.

Vocea, ce se autointitula Vrillon, afirma că reprezintă un organism cunoscut sub numele de „Comandamentul Galactic Ashtar”.

Acesta a trimis un mesaj tulburător, îndemnînd omenirea să renunțe la tendințele războinice și să îmbrățișeze pacea înainte de a fi prea tîrziu.

Ce s-a auzit pe transmisia TV

Iată mesajul complet:

„Vă vorbesc cu vocea lui Vrillon, un reprezentant al Comandamentului Galactic Ashtar. Ne-ați văzut ca pe niște lumini pe cer de mulți ani. Așa cum am făcut cu frații și surorile voastre din jurul acestei planete, planeta voastră Pămînt, vă vorbim astăzi în pace și înțelepciune. Am venit să vă avertizăm cu privire la destinele rasei și lumii voastre, astfel încît să puteți explica semenilor voștri calea pe care trebuie să o urmați pentru a evita calamitatea care amenință lumea voastră și ființele de pe celelalte lumi ale noastre.

Aceasta pentru ca voi să puteți face parte din marea trezire a lumii, pe măsură ce intră în Era Vărsătorului. Noua eră poate aduce rasei voastre o pace și o creștere enormă, dar numai dacă conducătorii voștri sunt făcuți conștienți de forțele teribile care amenință să le umbrească deciziile.

Acum este momentul să tăceți și să ascultați, pentru că aceasta este o oportunitate unică în viață. Toate armele voastre teribile trebuie să fie îndepărtate.

Timpul luptei a trecut, iar rasa din care faceți parte poate trece acum la faze superioare de evoluție, dacă vă dovediți demni. Aveți la dispoziție doar un timp scurt pentru a învăța să trăiți în pace și bunăvoință unii cu alții. Grupuri mici învață acest lucru în întreaga lume, iar ele sunt aici pentru a vă transmite tuturor lumina Noii Ere care se naște.

Sunteți liberi să le acceptați sau să le respingeți convingerile, dar numai cei care învață să trăiască în pace vor progresa spiritual. Vrillon, un reprezentant al Comandamentului Galactic Ashtar, vă vorbește chiar acum.

Rețineți că lumea voastră este plină de mulți profeți și ghizi falși. Aceștia vă vor sifona energia – energia pe care voi o numiți bani – și o vor folosi în scopuri malefice.

Sinele vostru divin interior va păzi acest lucru. Trebuie să învățați să vă ascultați vocea interioară, care vă poate spune ce este adevărat și ce este tumult, confuzie și neadevăr.

Te vei ghida pe calea progresului dacă vei învăța să asculți vocea adevărului din tine. Acesta este mesajul pe care dorim să îl transmitem prietenilor noștri valoroși. Vă urmărim de ani de zile cum vă dezvoltați, la fel cum și voi ați urmărit luminile noastre pe cer.

Sunteți acum conștienți că suntem prezenți și că există mai multe ființe pe și în jurul planetei voastre decît recunosc oamenii voștri de știință. Suntem îngrijorați de voi și de călătoria voastră spre lumină și vom face tot posibilul pentru a vă ajuta. Nu vă temeți; în schimb, învățați să vă înțelegeți pe voi înșivă și să trăiți după căile planetei voastre Pămînt.

Comandamentul Galactic Ashtar vă apreciază timpul și considerația. În prezent plecăm din planul vostru de existență. Fie ca voi să fiți binecuvîntați de cea mai înaltă iubire și adevăr al universului.”

Fluxul vizual a fost doar ușor distorsionat pe toată durata transmisiunii, apoi mesajul a luat sfîrșit.

A fost o farsă?

Andrew Gardner a păstrat o tăcere asurzitoare cu privire la incident, ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Cu toate acestea, mii de oameni din Sudul Angliei au primit comunicarea bizară și au presupus că este vorba de o farsă.

Rețeaua de televiziune și-a exprimat regretul față de telespectatorii săi pentru neplăcerile create și a respins în mod deschis incidentul ca fiind o farsă.

Toate canalele media britanice au acoperit rapid incidentul, iar acesta a atras apoi atenția presei străine.

ITV, a cărei transmisie a fost întreruptă de acest mesaj, a căutat autorul incidentului, un probabil farsor sau un tehnician genial care a reușit să le spargă sistemul de transmisie. Din nefericire, nu au reușit să îl identifice pe făptaș.

Ei au descoperit că semnalul a fost direcționat către antena transmițătorului Hannington de pe Connington Hill, care emitea peste Berkshire și North Hampshire. Sursa semnalului era, de asemenea, relativ modestă, fiind plasată în apropierea antenei.

Mesajul lui Ashtar

Mai mulți experți în fenomene anormale și ufologi au cercetat acest episod. John Reppion, un colecționar de povești ciudate și folclor britanic, a declarat că cel care a trimis mesajul ciudat și-a pregătit meticulos cazul și l-a difuzat intenționat în timpul știrilor de după-amiază tîrziu, astfel încît un număr cît mai semnificativ de oameni să-l audă.

Reppion a investigat numeroase alte exemple în care farsori au încercat să întrerupă emisiunile televiziunilor americane și a descoperit că acestea erau fundamental diferite de „mesajul lui Ashtar”.

Toți farsorii americani au difuzat în mod intenționat mesaje amuzante la televiziune.

Cu toate acestea, vocea lui Vrillon nu a rostit niciodată nimic care să poată fi interpretat ca fiind amuzant.

Chiar și tonul vocii lui Vrillon sugera cu totul altceva. Nu era o voce umană drăguță, ci ciudată, electronică și din altă lume. Pe internet, există cîteva înregistrări aparent autentice ale acestui program.

Mulți ufologi moderni cred că mesajul lui Ashtar a fost o încercare autentică a extratereștrilor de a contacta oamenii și de a-i convinge să nu inițieze cel de-Al Treilea Război Mondial.

Era o perioadă în care Războiul Rece dintre Occident și URSS atingea apogeul, iar un război nuclear era gata să izbucnească.

Sursa: GADGET REPORT