MINISTERUL RUS DE EXTERNE: DECLARATIILE LUI CANDU SINT O INCERCARE STINGACE DE A SE RIDICA IN SONDAJE

Ministerul rus de Externe a criticat dur declarațiile președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care „a încercat să pună problemele politice interne ale Republicii Moldova pe umerii Federației Ruse”. Reacția vine din partea purtătorului de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, făcută în cadrul unui briefing săptămînal din 6 octombrie 2016.

Ministerul rus de Externe a observat declarațiile făcute de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la Washington în care oficialul moldovean „într-un mod categoric a acuzat Rusia de implicarea în procesul de organizare a alegerilor prezidențiale”. Potrivit părții ruse, sistemul politic din Republica Moldova se află „într-o stare de criză și de stres”.

Ministerul rus de Externe a calificat declarațiile lui Andrian Candu drept „o încercare stîngace de a pune problemele politice interne ale Republicii Moldova pe umerii Federației Ruse”.

„Posibil că aici există un interes personal, o încercare să se ridice în sondaje, să apară încă o dată pe paginile ziarelor și revistelor, sau chiar să-și îmbunătățească imaginea care s-a înrăutățit după ce a ajuns în așa numita „Listă Plahotniuc” recent prezentată spre examinare în Congresul SUA cu scopul de a impune sancțiuni împotriva oficialilor responsabili de furtul miliardului în Republica Moldova”, a presupus Maria Zaharova.

„În ceea ce ține de viitoarele alegeri prezidențiale care vor avea loc în Republica Moldova pe 30 octombrie, Ministerul rus de Externe speră că acestea se vor desfășura în conformitate cu normele internaționale”, a conchis purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe.

Amintim că într-un comentariu pentru agenția de presă Associated Press, președinte Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a acuzat Rusia de implicare în politica țării sale înaintea alegerilor prezidențiale.

Radu BURDUJAN (agora.md)