Mesaje de felicitare adresate Presedintelui Dodon cu prilejul Zilei Independentei

Cu prilejul aniversării celor 26 de ani de Independență a Republicii Moldova, șeful Statului, Igor Dodon, a primit felicitări din partea mai multor lideri ai lumii din care reproducem cîteva.

Vladimir Putin i-a transmis o felicitare președintelui Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței în care se spune: „Relațiile ruso-moldave se bazeze pe tradiții de prietenie și respect reciproc a popoarelor țărilor noastre. Sunt sigur că dezvoltarea ulterioară a dialogului bilateral și cooperarea în diverse domenii ar răspunde intereselor noastre comune și ar contribui la întărirea stabilității și securității regionale”. De asemenea, urări de pace și bunăstare au sosit din partea patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril.

„Statele Unite ale Americii sunt mîndre să numească Moldova prieten și partener, și privim înainte pentru a continua mersul nostru comun pentru a atinge pacea, securitatea și prosperitatea”, se menționează în mesajul emis de Trump.

Ungaria, România, Germania, Polonia și Belarus, la rîndu-le, au transmis mesaje defelicitare.

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat cu această ocazie, în mod repetat, că România va susține Republica Moldova pe drumul integrării europene.

În felicitarea adresată de către președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, se menționează că statul pe care îl conduce mizează și în continuare pe cooperare bilaterală și bună înţelegere.

Președintele estonian, Kersti Kaljulaid, i-a transmis lui Igor Dodon sincere urări de bine și un viitor prosper poporului Moldovei.

La rîndul său, președintele Austriei, Alexander van der Bellen, îi dorește Moldovei să trăiască în bunăstare și să aibă un viitor fericit.

Urări de bine, cu ocazia Zilei Independenței, au venit pe adresa Președinției chiar și din Australia. Guvernatorul general, Peter Cosgrove, i-a transmis președintelui Igor Dodon o scrisoare, în care menționează: ”Cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, doresc să vă transmit Dumneavoastră și poporului Moldovei cele mai calde urări de bine din partea Guvernului și poporului Australiei. Țara noastră valorifică relațiile noastre calde și prietenoase cu Moldova. Noi cooperăm eficient în diferite forumuri internaționale, unde țările noastre împărtășesc un interes în fortificarea drepturilor omului, bazat pe normele și regulile internaționale. Îmi exprim încrederea că relațiile bilaterale dintre statele noastre se vor consolida în anul care vine”.