MESAJE DE CONDOLEANŢE

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis ieri Preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, un mesaj de condoleanţe în legătură cu tragicul accident rutier, produs în apropiere de Napoli, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 39 de persoane şi alte zece au fost grav rănite, a relatat Serviciul de presă al Preşedinţiei.

În mesaj se spune:

„Excelenţă,

În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă adresez sincere condoleanţe în legătură cu tragicul accident rutier, care a avut loc în regiunea Napoli şi s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.  Vă exprim întreaga mea compasiune, precum şi sentimentul de solidaritate al cetăţenilor Republicii Moldova, care sînt alături de familiile îndoliate”.

Şi Prim-ministrul Iurie Leancă a exprimat condoleanţe omologului său italian, Enrico Letta, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În legătură cu tragicul accident rutier, ce s-a produs în data de 28 iulie curent în apropierea localităţii Avellino, din sudul Italiei, Prim-ministrul Iurie Leancă a exprimat, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al său personal, profundele sentimente de compasiune şi solidaritate cu poporul italian şi a transmis familiilor îndoliate sincere condoleanţe.