Merkel face apel catre germani ca sa stea acasa de Paste si sa se intilneasca cu mai putini oameni

Cancelarul Angela Merkel a adresat, Joi, un apel către germani prin care le-a recomandat ca să stea acasă de Paşte şi să se întîlnească cu mai puţini oameni, pentru a ajuta la limitarea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, în contextul în care Capitala Berlin a anunţat că adunările pe timp de noapte sunt interzise începînd de Vineri, relatează Reuters. „Ar trebui să fie un Paşte liniştit, alături de cei apropiaţi vouă, cu puţine contacte. Vă îndemn să renunţaţi la orice călătorii care nu sunt esenţiale”, a transmis Merkel printr-un mesaj video, adăugînd că acesta este singurul mijloc de a ajuta medicii şi asistentele să lupte cu virusul.

Merkel a fost acuzată că săptămîna trecută a pierdut controlul asupra crizei COVID-19, după ce a renunţat la un plan privind prelungirea vacanţei de Paşte convenit cu două zile în urmă cu guvernatorii celor 16 landuri germane.

Ea a încercat de atunci să transfere vina pentru al treilea val al pandemiei asupra premierilor de landuri, acuzîndu-i că nu au respectat acordurile anterioare de a reimpune restricţii dacă se înmulţesc din nou infectările.

Autorităţile din Berlin au înăsprit Joi restricţiile pentru combaterea pandemiei.

Adunările sunt interzise pe timp de noapte începînd de Vineri, iar de săptămîna viitoare vor putea merge la grădiniţă numai copiii angajaţilor esenţiali.

Merkel a declarat că acum nu doar vîrstnicii se luptă pentru viaţa lor în pandemie, ci şi persoanele de vîrstă mijloace sau chiar tinerii, care ajung în număr tot mai mare în spitale.

Ea şi-a exprimat totuşi speranţa că distribuirea de vaccinuri se va accelera după Paşte, cînd şi medicii de familie vor putea vaccina.