MDRC ŞI AGENŢIILE DE DEZVOLTARE REGIONALĂ AU PRIMIT ÎN DOTARE MAŞINI DE SERVICIU

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi Agenţiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru şi Sud au primit în dotare, pe 2 mai, maşini de serviciu, pentru a spori capacităţile de implementare, monitorizare şi control al activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în RM" şi proiectelor finanţate prin intermediul Fondului Naţional de Dezvoltare Regională.

Potrivit Serviciului de presă al MDRC, fiecărei instituţii i-a revenit cîte un autoturism de model "VW Tiguan", care va fi utilizat în scopul deplasării prin localităţile ţării, unde se desfăşoară activităţi de îmbunătăţire a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, îmbunătăţire a sistemului integrat de management al deşeurilor solide, precum şi alte acţiuni, conform proiectului nominalizat. În cadrul ceremoniei de transmitere a autoturismelor în gestiunea beneficiarilor, Marcel Răducan, ministru în exerciţiu al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, şi-a exprimat recunoştinţa pentru impactul activităţilor Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) în procesul de îmbunătăţire a condiţiilor de trai ale populaţiei Republicii Moldova, prin implementarea mai multor proiecte în parteneriat cu MDRC. "În urma negocierilor din noiembrie 2012, bugetul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale" a fost extins cu 3,6 mln de euro. Banii au fost utilizaţi pentru iluminarea stradală în Tătărăuca Veche (raionul Soroca), îmbunătăţirea aprovizionării cu apă prin intermediul Apă-Canal Cahul, evaluarea eficienţei energetice în spitalul din Orhei, îmbunătăţirea gestionării deşeurilor în raioanele Şoldăneşti, Rezina şi Floreşti. Astfel, constatăm rezultate importante în colaborarea cu GIZ", a accentuat Marcel Răducan.

Conform aceleiaşi surse, în urma vizitei la Chişinău a Cancelarului german Angela Merkel şi ministrului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare Dirk Niebel din noiembrie 2012, Guvernul Federal al Germaniei a decis să acorde Republicii Moldova circa 9 mln euro pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională din nordul, centrul şi sudul ţării, inclusiv fiind extins bugetul proiectului nominalizat. La eveniment a participat şi Carsten Wilms, şef-adjunct al misiunii diplomatice germane la Chişinău.