MDRC A LANSAT UN NOU CONCURS DE SELECTARE A PROIECTELOR DE DEZVOLTARE REGIONALA

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) a lansat astăzi un nou concurs de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională, în perioada 2016-2020.

Concursul este organizat în conformitate cu prevederile Legii privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și are drept scop dezvoltarea economiei în regiuni, a infrastructurii regionale și locale, precum și modernizarea serviciile publice locale pe întreg teritoriul țării. 

Vasile Bîtca, ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a declarat azi la conferința de lansare a concursului  că “vor fi selectate proiecte în valoare totală de 1 miliard de lei, care urmează să fie finanţate din sursele Fondului Naţional pentru Dezvoltare Regională.  Astfel, ne dorim să obținem o dezvoltare echilibrată și durabilă a regiunilor. Vom îmbina eforturile și sinergia tuturor actorilor implicați la nivel național și regional pentru a evita abordarea sectorială îngustă și a asigura condițiile de relansare economică în regiunile de dezvoltare", a  subliniat sursa citată. 

De asemenea, ministrul a menționat că sînt eligibili de a participa în concurs autoritățile publice locale de nivelul I și II, din Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru, Sud și UTA Gagauz-Yeri.

La rîndul său, Valerian Bînzaru, șef de direcție la MDRC, a prezentat principalele direcții de finanțare, condițiile de participare în concurs, termenul de depunere a conceptelor de proiect și cel de desfășurare a concursului. ”Proiectele trebuie să fie din domeniile infrastructura drumurilor, aprovizionarea cu apă și sanitație, îmbunătățirea factorilor de mediu, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice”, a precizat Bînzaru. 

La final ministrul Vasile Bîtca a îndemnat cetățenii să își mobilizeze autoritățile să elaboreze și să depună proiecte, ce ar soluționa problemele prioritare ale localităților.