Matteo Salvini, fost ministru de Interne al Italiei, cere castrarea chimica a romanului care si-a violat fiica si a lasat-o insarcinata

Matteo Salvini, fostul ministru de Interne al Italiei şi actual preşedinte al Ligii Nordului, cere castrarea chimică a românului care şi-a violat fiica şi a lăsat-o însărcinată. Salvini a scris pe contul său de Twitter, „Castrazione chimica. E stop" (în traducere ”castrare chimică si punct”).  

Cazul  a zguduit Italia, Miercuri, 12 Ianuarie, şi comunitatea românească din peninsulă.  Poliţiştii au demarat cercetările în acest caz după ce au primit o sesizare cu privire la un grup familial care locuia la o fermă din zona rurală a comunei Daunia, în care se aflau minori. 

În sesizare se vorbea şi despre o adolescentă care a rămas însărcinată în urma abuzurilor sexuale repetate la care a fost supusă  de tatăl său, un român. Într-o notă, Poliţia italiană precizează că „ofiţerii au efectuat imediat investigaţiile necesare, menite să verifice validitatea celor semnalate. Ca urmare a activităţilor desfăşurate şi, în special, în virtutea declaraţiilor fetei şi a constatărilor preliminare, poliţiştii l-au arestat preventiv pe tatăl victimei, suspectat de comiterea infracţiunilor de viol în formă agravată şi continuată şi rele tratamente în familie”.