MARTI VOM AVEA O ZI INSORITA SI CALDUROASA

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că marți, 13 aprilie, vom avea vreme frumoasă, ca de vară. Mai exact, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală, cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale.

Vîntul va sufla din sud-est, de la slab la moderat.

În noaptea de luni spre marți, temperatura minimă a aerului va oscila între 0..+5°C. În raioanele de nord vom avea 0..+3°C, în raioanele de centru +1..+4°C, în raioanele de sud +2..+5°C, în raioanele de est 0..+3°C și în Capitală +1..+3°C.

În schimb mîine ziua va fi cald, aproape ca vara, temperatura aerului ziua va oscila între +15..+20°С. În raioanele de nord: +15..+18°C, în raioanele de centru: +16..+19°C, în raioanele de sud: +17..+20°C, în raioanele de est: +16..+19°Cși în Capitală: +16..+18°C.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat mai anunță că factorii meteorologici nu vor contribui la acumularea intensivă a poluanților în aer.

Dar de miercuri, timp de trei zile, din data de 14 aprilie pînă pe 16 aprilie, va ploua în toate regiunile țării. Este adevărat că ploile vor fi slabe și valorile termice diurne ale aerului nu va coborî sub 8 grade Celsius în nordul țării, sub 9 în centru și sub 10 în sudul Republicii Moldova.

Sursa: sputnik.md