MAIA SANDU SI SERGIU LITVINENCO VOR FI INVITATI LA PROCURATURA PENTRU A DA EXPLICATII

Fruntaşii Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu şi Sergiu Litvinenco vor fi invitați la Procuratură pentru a da explicații în cazul unor postări scandaloase pe rețelele de socializare. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris pe Facebook că ar fi aflat, „din surse demne de încredere”, că în privința cîtorva judecători ai Curții Constituționale ar fi fost luate măsuri speciale de investigație”, pentru a-i intimida. Același lucru l-a afirmat, ulterior, şi Maia Sandu, tot pe Facebook.

În replică, Procuratura Generală a anunțat, astăzi, că nu a inițiat „vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit la judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate măsuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale”.

„Deoarece, pînă la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare oficială în acest sens și pentru a clarifica situația, autorii acestor acuzații grave vor fi invitați la Procuratură pentru a prezenta dovezi în susținerea celor afirmate, nu înainte, însă, de a li se explica, conform legii, despre răspunderea pe care o poartă în cazul denunțurilor false și calomnioase”, se mai spune în comunicatul Procuraturii Generale.