LEGEA CU PRIVIRE LA PLAFONAREA PRETURILOR LA PRODUSELE PETROLIERE, PROMULGATA

Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată, miercuri, 5 mai, de către președintele Maia Sandu. Potrivit șefei statului, necesitatea de a plafona prețurile la produsele petroliere prin lege vine ca urmare a înțelegerilor de cartel pe piața petrolieră și inacțiunilor Consiliului Concurenței.

Maia Sandu spune că Legea venită de la Parlament este una slabă, conține prevederi confuze, probabil introduse acolo intenționat de anumiți deputați, dar a decis că e mai bine să o semneze așa cum este și să vină cu redactări imediat după alegeri. „Următorul Parlament va trebui să îmbunătățească această lege și, împreună cu Guvernul, să facă ordine în domeniu”, a spus ea.

În special, susține președintele, va recomanda deputaților să modifice prevederile care se referă la modul de plafonare a prețurilor la gaz lichefiat, să racordeze legea la standardele de calitate și să corecteze formula utilizată în lege, în care se face confuzie între volum și masă.

Maia Sandu menționează că, promulgarea legii este un semnal dat jucătorilor de pe piață, instituțiilor menționate și politicienilor care apără interesele unor grupuri că scumpirile nejustificate și îmbogățirea ilegală a unor persoane pe spatele celor mulți nu mai sunt tolerate.

Ultima scumpire la unele tipuri de carburanți a fost afișată de mai multe stații PECO la finele lunii aprilie.

Sursa: IPN