LA RISCANI A FOST LANSATA O CAMPANIE DE INFORMARE DESPRE APA DE CALITATE

„Servicii centralizate, apă de calitate” este genericul unei campanii, desfăşurată în perioada martie-decembrie, în raionul Rîşcani. În cadrul acesteia au fost preconizate acţiuni de informare cu privire la beneficiile serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare.

Campania a fost organizată de ministerele Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Mediului, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Consiliul raional Rîşcani, cu susţinere financiară din partea Guvernului Germaniei.

Programul acţiunii prevede mai multe întîlniri publice iniţiate de consultanţii unei organizaţii neguvernamentale din Rîşcani, selectată prin concurs pentru a gestiona sesiunile de comunicare. Pentru participanţii la dezbaterile publice au fost pregătite mii de broşuri, postere ş.a. Materialele promoţionale au scopul să susţină subiectele ce ţin de importanţa serviciului centralizat de alimentare cu apă, necesitatea epurării apelor uzate, formarea tarifelor la servicii, sursele de apă etc.

Totodată, în planurile de activitate a 18 instituţii de învăţămînt din raion au fost incluse săptămîni tematice, ore educative, concursuri literare, de desen şi fotografie. „Campania este o colaborare eficientă dintre instituţiile de stat şi cele neguvernamentale. Doar împreună ne putem face auziţi mai bine ca mesajele noastre să ajungă atît la consumatori, cît şi la cei care oferă servicii centralizate de apă şi canalizare”, a menţionat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Campania are loc în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare în raionul Rîşcani”, implementat de ADR Nord cu sprijinul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei. Bugetul proiectului depăşeşte 1,2 milioane de euro.