LA CHISINAU, OAMENII LUPTA IMPOTRIVA MAFIEI CARE A DAT LOVITURA DE STAT

Führerul Plahotniuc ordonă represalii împotriva propriului popor

Autor: Mihai CONŢIU

Ceea ce s-a întîmplat în ziua de Miercuri, 20 Ianuarie, la Chişinău, dar mai ales în noaptea de Miercuri spre Joi, ne-a demonstrat cît de mare este mizeria morală şi politică a celor care, de şase ani, batjocoresc acest popor mai nemilos decît orice hoardă de invadatori sălbatici. Culmea este că s-au găsit voci occidentale care „au salutat” votarea ilegală, în Parlament, a unui Guvern personal al oligarhului cinic Vladimir Plahotniuc!

Unde, în lumea civilizată, democratică reală s-a mai pomenit ca un Guvern să fie votat în doar 34 de minute de către o bandă de deputaţi cumpăraţi efectiv de către Führerul Plahotniuc? La propunerea marionetei de „doi metri de bulbuci” Marian Lupu, ”majoritatea parlamentară” a decis să excludă procedura de întrebări-răspunsuri adresate membrilor noului Guvern. Astfel, Guvernul Filip a fost votat de către 57 de deputaţi-slugi. Printre aceştia, s-a numărat şi ultima achiziţie religioasă a Führerului Plahotniuc – pastorul-popă baptist Valeriu Ghileţchi. Se pare că Dumnezeul lui adevărat nu mai este cel al mamei şi neamului lui, ci Plahotniuc! Se vrea ambasador la americani popa Ghileţchi.

Cea mai flagrantă şi complice atitudine cu desemnarea ilegală a acestui Guvern a avut-o Ministerul de Externe din România, care, tot Miercuri, a emis următorul comunicat:

"Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău. Îndemnăm la calm şi facem apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obţinut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chişinău".

În ciuda realităţii, a evidenţei chiar stridente, majoritatea parlamentară a lui Plahotniuc este considerată legală de către Bucureşti. Asta înseamnă, nici mai mult şi nici mai puţin, că Bucureştiul oficial este împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor RM, care doresc să scoată statul din captivitatea lui Plahotniuc, şi vrea menţinerea la Putere a celor care, de şase ani, au adus acest popor în cea mai deznădăjduită disperare. Cum să sprijini un Guvern care a depus jurămîntul în miez de noapte ca hoţii de cai? Cum să sprijini un Guvern care a pupat steagul noaptea, ca hoţii de găini? Acum se vede cel mai bine cît dezinformează Bucureştiul politic Occidentul cu privire la „adevărata stare de lucruri din RM”, iar asta în calitate de „raportor şi bun cunoscător din teren al situaţiei de aici”.

Votarea Guvernului în Parlament a încălcat flagrant Constituţia, legislaţia şi Regulamentul Parlamentului, iar asta sub comanda preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, finul de cununie al Führerului Plahotniuc.

Tot ceea ce s-a întîmplat s-a făcut după principiile care guvernează Mafia – conspiraţie, legea tăcerii şi nesocotinţă totală faţă de legi şi oameni! Toate aceste ilegalităţi le-am semnalat din timp, iar aici este vorba despre desemnarea ilegală a candidaturii lui Filip, după ce termenul expirase, ca, mai apoi, să culmineze cu votarea Guvernului şi investirea acestuia în acelaşi stil mafiot care a aprins nu doar scînteia revoltei populare, ci a declanşat un adevărat pîrjol.

Care pericol rusesc, oameni buni? Oamenii nu mai rabdă Mafia

De şase ani, această maşinărie mafiotă care guvernează ţara sub comanda exclusivă a Führerului Plahotniuc a tot invocat „pericolul rusesc”, iar asta doar ca să rămînă la Putere spre a fura tot ceea ce a mai rămas. Acum vedem că acest aşa-zis „pericol rusesc” a fost asumat şi de către anumite cercuri româneşti şi occidentale, căci cum altfel se poate explica graba şi satisfacţia cu care s-au grăbit să salute instalarea ilegală a acestui Guvern de bandiţi? Oamenilor le-a ajuns cuţitul la os. Cei care protestează de luni de zile în stradă o fac din disperare, nu la comanda ruşilor sau a altor forţe obscure. Poporul este înfometat şi vrea să scape de cei care l-au îngenunchiat şi umilit.

Unde sînt organizaţiile civice sau chiar partidele politice româneşti care ar trebui să susţină poporul moldovenesc, nu Mafia de la guvernare? De ce invocă un imaginar pericol rusesc şi nu condamnă tranşant dictatura oligarhului, felul în care acesta şi-a cumpărat efectiv o majoritate parlamentară, cum a transformat Curtea Constituţională (CC) într-un cabinet de lucru personal, prin slugarnicul ei preşedinte, Alexandru Tănase? Ei bine, de un astfel de „pericol românesc” au nevoie cetăţenii RM în clipele astea, ca să se contrapună imaginarului pericol rusesc!

Nu ştim cum vor evolua lucrurile pînă la ora la care citiţi aceste rînduri, dar furia străzii nu mai poate fi oprită şi nici nu trebuie. Oamenii care s-au revoltat Miercuri, de au ajuns să pătrundă forţat în incinta Parlamentului, şi cei care au ieşit în stradă şi Joi, 21 Ianuarie, sînt nevoiţi să meargă pînă la capăt deoarece nu mai există nici o autoritate credibilă în stat căreia să li se adreseze. Guvernul este ilegitim, CC nu mai are autoritate legitimă, Preşedinţia şi toate instituţiile de drept ale statului sînt în subordinea lui Plahotniuc, iar singura salvare a ţării nu poate veni decît dacă acestea toate vor fi eliberate din captivitatea oligarhică.

România, SUA şi UE trebuie să înţeleagă că ţara nu mai poate fi condusă la ordinele venite din bunkerul Führerului Plahotniuc, că este nevoie de un Guvern provizoriu de uniune naţională care să pregătească alegerile anticipate. Nu excludem faptul că, pînă la această oră, din bunkerul său, Führerul Plahotniuc să ordone represalii împotriva propriului popor. Este mult prea disperat, pierde enorm, iar paranoia sa îl poate predispune la fapte dintre cele mai sîngeroase, sub pretextul falsei legitimităţi a unui Guvern votat în mod conspirativ.

România, SUA şi UE trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre nici un „pericol rusesc”, ci doar despre pericolul naţional real Plahotniuc şi disperarea naţională a poporului!