LA BALTI, IGOR DODON A DISCUTAT CU ADMINISTRATIA NODULUI FEROVIAR LOCAL SI CU CONDUCEREA INTREPRINDERII DE DISTRIBUTIE A GAZELOR

În cadrul vizitei în orașul Bălți, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu administrația și colectivul de lucrători ai nodului feroviar local, care deservește 362 km de drum la nordul Moldovei. În municipiul Bălți sînt două stații, alte 13 - în raioane. Este un depou de locomotive și unul de vagoane. În total, la întreprindere activează aproape 1400 de persoane.

Șeful statului a discutat cu conducătorii și lucrătorii nodului feroviar. Igor Dodon le-a dat asigurări că le va acorda sprijin în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

Totodată, Președintele țării a subliniat că Calea Ferată a Moldovei este o întreprindere strategică unde statul trebuie și va face investiții.

În continuare Igor Dodon a vizitat întreprinderea de distribuție a gazelor SRL „Bălți-Gaz”. Aceasta include cinci filiale regionale și deservește aproape 1900 km de rețele de distribuție a gazelor de presiune înaltă, medie și joasă. Numărul total al angajaților depășește 420 de persoane.

Șeful statului a discutat cu conducerea și colectivul întreprinderii despre implementarea celor mai importante proiecte. Astfel, „Bălți-Gaz” planifică să continue gazificarea localităților și să efectueze lucrări de reabilitare a rețelei.

Președintele țării a accentuat importanța realizării proiectelor propuse și a asigurat că va acorda toată asistența necesară în acest sens.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova