JUDECATOR, SUSPENDAT DIN FUNCȚIE DE CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, și a dispus suspendarea din funcție a unui judecător. Pînă acum, șeful interimar al Procuraturii a solicitat acordul CSM pentru pornirea urmăririi penale și efectuarea percheziției în cazul a doi magistrați, inclusiv în privința judecătorului suspendat astăzi, 30 noiembrie, transmite IPN.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că instituția nu poate divulga numele judecătorului și nici instituția în care acesta activează. Sursa a făcut trimitere la datele cu caracter personal, dar și principiul prezumției nevinovăției persoanelor vizate.

Presa scrie că judecătorul suspendat astăzi de CSM este fostul președintele al Curții de Apel Bălți, judecătorul Alexandru Gheorghieș. Atît magistratul, cît și două persoane au fost puși sub învinuire pentru îmbogățire ilicită. Aceasta după ce, acum două săptămîni, au fost efectuate percheziții în biroul de serviciu și acasă la magistrat. Judecătorul a fost reținut, iar apoi plasat în arest preventiv.

Sursa: IPN