JO ȘI ANTIEUROPENISMUL POLITICIENILOR PRO-RUȘI

Afirmații neverificate și negîndite ale unor lideri, ca să placă Moscovei

Autor: Mihai CONȚIU

Afirmațiile publice ale unor lideri politici ne demonstrează clar o serie întreagă de insuficiențe de-ale lor, dar care, prin nocivitatea declarațiilor pe care le fac, reprezintă și un oarecare grad de periculozitate publică. Aici este vorba despre următoarele chestiuni: a) au pregătiri intelectuale și politice extrem de precare; b) întîi vorbesc și după aceea gîndesc ce au scos pe gură; c) ”pescuiesc” orice știre ”senzațională” apărută în spațiul public ca s-o remodeleze în discursuri ori apeluri convenabile lor și, mai ales, Kremlinului; d) nu verifică autenticitatea zvonurilor publice preluate, prelucrate și redifuzate public de ei, iar cînd se demonstrează că a fost vorba despre falsuri – nu-și cer scuze că și-au dezinformat adepții care, la rîndu-le, continuă să le propage din om în om.

Jocurile Olimpice (JO) de la Paris 2024 au conținut și un moment fals exploatat de către instituțiile mass-media pro-Kremlin și politicienii moldoveni rusofili. Aici este vorba despre meciul de box dintre italianca Angela Carini și algeriana Imane Khelif, care a provocat și în spațiul public din Moldova comentarii, firește că pe placul Kremlinului, privitoare la valorile europene, cu accente homofobe. Cîțiva politicieni moldoveni pro-ruși au inundat spațiul public cu reacții dure, acuzînd Uniunea Europeană de ”valori de nimic”. Aici este vorba despre aspectul relativ masculin al sportivei Imane Khelif, ”convinși fiind” că boxera este o persoană transgender. Reprezentanții Comitetului Olimpic au confirmat că Imane Khelif nu e transsexual; s-a născut femeie, dar cu cromozomi sexuali XY; are și a avut organe feminine și este considerată femeie în țara sa musulmană și se comportă ca o femeie.

În pofida acestor evidențe limpezi ca lumina ochilor unuia care nu-i orb, fostul premier Ion Chicu, actual președinte al PDCM, a comentat în halul care urmează: ”Gata, punem na.ren pe pauză vrerea noastră în așa Europă. Nu acceptăm nimic din valorile voastre, devianților. Scîrnăvie și absurd. Să accepți o/un care se identifică drept femeie s-o bată măr în ringul olimpic de box pe o femeie… puteau doar niște incurabili”, a găvărit Chicu.

Ca să nu lase Kremlinul ”nesatisfăcut”, Adela Răileanu, deputată socialistă, a scris astfel: ”Bărbații se identifică drept femei și sunt lăsați să lupte și să lovească femei în competiții oficiale. Este timpul să ne întrebăm: dacă acesta este progresul pe care ni-l dorim, este aceasta direcția în care ne îndreptăm? Eu nu accept să fiu parte a unei astfel de lumi libere, a decis (P)Adela Răileanu.

Ne oprim doar asupra sau deasupra acestor două entități politice, deocamdată. Mesajele lor antieuropene sunt pliate perfect pe cele ale Kremlinului și a întregii prese rusești antioccidentale supuse lui Vladimir Putin. Ignoranță, rea-voință, slugărnicie față de o Rusie care s-a auto-exclus din lumea democratică și civilizată ori frustrări? Cam toate aceste trăsături le găsim la cele două figuri-figurine politice, în conformitate și cu cele patru puncte arătate la început!

În cinismul lor de tip rusesc, dincolo de faptul că s-au făcut de rîs, și-au șubrezit credibilitatea în raport cu realitatea pură, (P)Adela Răileanu a demonstrat cît de jos poate ajunge un om în slugărnicie față de Rusia, anulîndu-și toate ”reprezentările ei profesionale” de dincolo de politică. Această femeie a fost mare șefă la televiziunea națională. Ea le cerea cu vehemență tuturor reporterilor să verifice la sînge, din cel puțin trei surse, autenticitatea unor știri. Acum, ca politiciană, a înhățat și violat o știre falsă, a cărei autenticitate nu a verificat-o, în virtutea pregătirii ei, și a servit-o în chip de ”adevăr” doar ca să placă rușilor și să-și păstreze ”privilegiile pro-rusești”.

În concluzie, ce înțelegem din toate aceste? Kremlinului nu-i pasă că slugile politice moldovenești – politicieni, jurnaliști ori comentatori politici pro-ruși – se fac de rîs, își pierd credibilitatea, sunt amorali și imorali, iar asta atîta timp cît pot fi diversioniști ori manipulatori încă frecventabili de către unii moldoveni ignoranți și ușor de cumpărat, așa cum mai sunt ”liderii fruntași” Ilan Șor, Iurie Roșca, Vlad Filat, Natalia Morari, AUR-ul lui Boris Volosatîi, Irina Vlah, Marina Tauber, alunecosul Renato Usatîi etc.!

01.10.24 - 00:41
01.10.24 - 00:52
01.10.24 - 00:43
01.10.24 - 00:50
02.10.24 - 00:22
03.10.24 - 15:32
04.10.24 - 00:15
03.10.24 - 15:30
03.10.24 - 15:29
04.10.24 - 00:11
04.10.24 - 00:13
06.10.24 - 13:29
02.10.24 - 00:13
02.10.24 - 00:20
02.10.24 - 00:11