JIGODIILE NU VOR RENUNTA LA PUTERE DE BUNA VOIE

O tara intreaga protesteaza impotriva unui singur individ, PlaHOITniuk, care nu are absolut nici o functie oficiala in Stat

Autor: Mihai CONŢIU

Ceea ce se întîmplă acum, la Chişinău, reprezintă un caz unic în istoria revoltelor sau revoluţiilor din absolut toate statele lumii. În toate timpurile, oamenii au protestat şi se revoltă permanent faţă de abuzurile Guvernelor corupte sau nedrepte ori ale dictatorilor. În Republica Moldova, însă, majoritatea cetăţenilor ţării doar aparent protestează împotriva unei Preşedinţii impotente sau a unor instituţii vitale ale statului, cum ar fi Guvernul, Parlamentul, Procuratura şi altele structuri corupte ale Statului Mafiot Republica Moldova.

În realitate, de fapt, întreaga populaţie a ţării a ajuns să se revolte împotriva unei singure persoane – Vladimir PlaHOITniuk, mafiotul care a ajuns să controleze această ţară în totalitate! Şi-a subordonat totul, prin şantaj sau corupere, începînd cu Preşedinţia, Parlamentul, Guvernele, Justiţia, structurile de forţă şi terminînd cu cele mai minuscule societăţi comerciale sau prestatoare de servicii de la care încasează profit.

Statul Mafiot al lui PlaHOITniuk, printr-o conspiraţie criminală cu Parlamentul, Preşedinţia şi „forţele speciale”, a „legitimat” un Guvern servil, care, culmea!, a şi fost salutat de către „unii occidentali”. S-a ajuns în situaţia în care o parte a lumii civilizate occidentale, cea care-i cheamă pe moldoveni să-i urmeze pildele, să dea gir unei autentice lovituri de stat coordonată de maleficul PlaHOITniuk. Riscul este enorm, căci furia populară declanşată de faptele criminale ale acestui personaj odios i-ar putea transforma pe moldoveni într-un popor antioccidental, nu neapărat şi pro-rus, ci într-un popor care nu mai poate crede în nimeni şi, mai ales, nici în valorile democratice occidentale.

Pentru prima dată, indiferent de origine etnică sau culoare politică, moldovenii s-au solidarizat, la nivel naţional

Cînd o guvernare sau un dictator fură o ţară şi şi-o subordonează, chestiunea este rezolvată politic, adică de un anumit partid de Opoziţie credibil, care devine port-vocea maselor nemulţumite de oameni. În cazul unic pe Mapamond al RM, partidele de la guvernare de după 2010 au reprezentat doar o formalitate, căci stăpînul absolut al ţării a fost şi încă este sinistrul personaj PlaHOITniuk. Este o realitate de care s-au convins cam toate Cancelariile occidentale, deşi l-au indicat şi au condamnat acţiunile lui, acum ezită să se situeze de partea populaţiei revoltate.

Pentru prima dată în istoria RM, acţiunile criminale ale acestui hidos personaj au solidarizat efectiv aproape toţi cetăţenii ţării, indiferent de opţiunile lor politice sau de originea etnică. Toţi s-au identificat ca cetăţeni ai RM şi vor să lupte pînă la capăt pentru a-şi elibera statul din captivitatea lui PlaHOITniuk. Pentru a-şi asigura susţinere occidentală, aparatul propagandistic al oligarhului a invocat „pericolul rusesc”, iar românii, americanii şi alţi europeni au muşcat din această momeală. Ca cetăţean european, mă sfiesc să cred că este mai calculat decît toţi, dar şi că occidentalii, pentru moment, l-ar accepta din interese numai de ei ştiute.

Moldova europeană? Păi este!

Dodon şi Usatîi sunt pro-ruşi? Şi ce dacă? Platforma DA şi Ion Sturza sunt prooccidentali sau pro-români? Şi ce dacă? Maia Sandu este prooccidentală? Şi ce dacă? Oare nimeni nu înţelege că, în final, toţi sunt pentru păstrarea independenţei şi integrităţii acestei ţări? Nimeni dintre aceşti actori politici nu vor putea duce RM nici în Rusia şi nici în România! A, Dodon şi Usatîi vorbesc despre Uniunea Vamală? Să fim serioşi, căci şi Voronin a spus asta, dar după ce a ajuns la Putere a văzut că nu este cu putinţă, motiv pentru care a iniţiat procesul de integrare europeană a ţării! Dar cît au dus RM în UE guvernanţii „proeuropeni” ai ultimilor şase ani? Păi tocmai ei sunt cei care au transformat UE într-un coşmar şi Uniunea Vamală într-un vis, ce-i drept că imposibil de realizat!

Vizele şi semnarea Acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb cu UE? Să nu ne îmbătăm cu apă chioară, căci toate acestea au fost nişte concesii făcute unor bandiţi de la Putere care nu le-au înţeles semnificaţia! Viitorul european al RM nu este un… VIITOR, ci un prezent mai complicat, căci ţara, situată într-o Geografie pe care n-o poate schimba nimeni, face parte din Europa, nu din Asia, iar la civilizarea ei de tip european vor contribui, invariabil, toţi viitorii politicieni, indiferent de culoarea lor politică, iar aici mă gîndesc la Dodon, Usatîi, liderii Platformei DA, Maia Sandu etc.

A sosit vremea PRIMENIRII ţării, mai ales acum, după ce actualii guvernaţi le-au arătat moldovenilor că integrarea în UE înseamnă îndemînarea de a fura staul şi din ajutoarele primite din Occident. Nu poporul RM a ratat europenizarea, ci UE şi întregul Occident care nu i-au sancţionat la timp pe bandiţii guvernanţi ai ultimilor şase ani!

O parte a trupului meu trăieşte în SUA, motiv pentru care este o ţară a sufletului meu, dar mă îngrozeşte gîndul că unii oficiali americani pot concepe că PlaHOITniuk ar fi un pericol mai mic pentru RM decît Dodon, Usatîi, Platforma DA şi ceilalţi protestatari!

Acum, Occidentul trebuie să ţină seamă de voinţa majoritară a poporului, nu de meschine formalităţi, în virtutea cărora nu pot ajuta RM dacă nu funcţionează chiar şi acest Guvern mafiot al oligarhului. Vrea Occidentul să ajute RM? Atunci să fie alături de poporul care vrea alegeri anticipate, care vrea primenirea clasei politice! Oare Occidentul nu înţelege că alegerile anticipate pot aduce la guvernare o Putere care ar putea confisca atîţi bani de la PlaHOITniuk încît RM şi-ar putea plăti şi datoria externă?

Abia acum este momentul în care România, UE şi SUA ar trebui să-şi exprime solidaritatea cu poporul RM, dar să-şi şi revizuiască „mediile de informare” despre realităţile autentice de aici!

Notă: Acest articol nu este un pamflet, ci o realitate cruntă. Fac această precizare spre a nu stîrni confuzii, atunci cînd scriu PlaHOITniuk şi nu Plahotniuc, numele real al călăului RM şi al visului european al moldovenilor. Suplimentar, în clocotul acestor zile, reţineţi că scrierea unor astfel de articole presupune riscuri enorme în democraţia moldovenească din subordinea lu PlaHOITniuk.

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:37
01.05.24 - 00:07
03.05.24 - 00:29
03.05.24 - 12:22
01.05.24 - 00:06
03.05.24 - 12:37