JAGARDELELE. SAHARNEANU – RUŞINEA RUŞINILOR NERUŞINĂRII!

„Intelectualii” lui Ghimpu şi hîrtia igienică

Autor: Mihai CONŢIU

Vinerea trecută, pe 29 Martie, am văzut cum căruţa cu proşti ai lui Mihai Ghimpu „s-a descărcat” în Parlamentul R. Moldova. „Frăţioare”, îi spuneam lui Ion Berlinski, „are, nene, şi Băsescu o grupare numită „intelectualii lui Băsescu”, numai că ăştia se numesc Pleşu, Patapievici, Liiceanu sau Cărtărescu, dar uite ce speriaţi are Ghimpu: Ion Hadîrcă, Corina Fusu Cur de Fier cu Picioare de Oţel, Valeriu Saharneanu, felcerul Şalaru şi... nevastă-sa, a lui Ghimpu, că Şalaru, am înţeles, nu alege! Fă o comparaţie”, i-am zis! Nu vă mai spun cum mi-a replicat Berlinski, cel dat afară din Comsomol de Hadîrcă pentru că era prea român...!

Dar să revin şi să vă spun că, Vinerea trecută, pe 29 Martie, n-am mai ştiut dacă Parlamentul RM este, în parte, o adunătură de mafioţi şi de frustraţi, ca să mă opresc doar aici!

Pe lîngă alte „negocieri”, în şedinţa Parlamentului de Vinerea trecută s-au luat în dezbatere şi chestiunile ce ţin de Legea 221 din 2010 cu privire la deetatizarea presei. Cu acest prilej, au fost interpelaţi vice-ministrul Economiei şi ministrul Justiţiei. Îmi cer scuze mie-mi gînd că nu mi-am imaginat că cei doi demnitari pot fi, intelectual, logic şi etic, cu 50 de mii de ani lumină peste nivelul pretinşilor intelectuali Corina Fusu Cur de Fier cu Picioare de Oţel şi Valeriu Saharneanu!

Corina Fusu Cur de Fier cu Picioare de Oţel ştiţi cine-i – este muierea aia care plînge după amintirea unui orgasm de vreo jumătate de secol, crezînd că poate pune botul la unul atunci cînd ia în gură „Moldova Suverană” şi nu spune nimănui că asta şi ronţăie!

Valeriu Saharneanu este alt capitol

Dacă, prin absurd, istoria le va scuipa identităţile, apăi măcar o singură generaţie de moldoveni va constata că, în aceste timpuri, a trăit o „generaţie de patrioţi basarabeni” lipsită de identitate. Îmi cer scuze, dar despre aceste nulităţi, în context european, civilizat vorbind, nu le pot evalua nuditatea decît cu prieteni de la Paris, Londra, SUA etc.!

Babalîcii respectivnici şi-au construit, de-a lungul timpului, o mafie de susţinători de speriat! Ferească Dumnezeu să spui că Saharneanu este o nulitate, că Nicolae Dabija este un prozator submediocru, că publicistul Constantin Tănase este şi el tot „un om al tuturor timpurilor”, că Mihai Cimpoi, fostul meu „amic intim”, este omul „meselor din capul meselor”, că imediat te înjură, loveşte sau scuipă cineva dintre „roboţeii” lor! Ştiţi, de ani buni, am constatat că astfel de oameni nu au nici măcar dreptul să scuipe pe cineva deoarece ei, în „construcţia lor morală”, sunt nişte flegme!

În capitolul ăsta intră Saharneanu, un preş publicistic pentru care nu există încă expectoraţii!

Dacă mie mi-a pupat mîna,

atunci lui Ghimpu ce-i pupă Saharneanu? El ştie, am mai scris-o, că primisem misiune de la serviciile secrete române să aflu cum risipise el vreun milion de dolari daţi de români. Ulterior, „am trecut pe linie moartă”. La finele lui 2007, la barul Uniunii Scriitorilor din Moldova (US), m-am întîlnit cu Saharneanu, după 17 Noiembrie al aceluiaşi an, mai exact după ce am publicat, în „Moldova Suverană”,  scrisoarea deschise intitulată "Spionaj şi contraspionaj românesc în Republica Moldova", adresată preşedintelui Traian Băsescu şi premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

La barul Uniunii Scriitorilor din Moldova, sub supraveghere multiplă fiind, m-am dus spre a răspunde unei provocări. Ştiam că „cineva vrea să mi-o tragă”, numai că eu, de felu-mi, sunt curios!

„Nevinovatul” Saharneanu, aflat la masa la care fusesem invitat, „cu candoare”, m-a întrebat dacă mă mir că îl văd acolo, iar eu, „ne-candid”, i-am spus că mă aşteptam! În fine, „rezervist fiind”, i-am spus că aflasem că ţepuise serviciile secrete române de mai mult de un milion de dolari. La plecare, în faţa US, Saharneanu, beat, în condiţiile în care şi-a imaginat, probabil, că mă va îmbăta el, mi-a pupat mîna în semn de recunoştinţă că sunt de partea lui, în sensul că sunt de acord cu el cum le-a tras-o securiştilor români.

Oricît de ramolit este, el ştie prea bine că acest moment a fost imortalizat foto. Cum să mă iubească?

Mamă, mamă, noroc că am martori pe care i-am avertizat de dinainte, dar să vedeţi cum, de la o vreme, nevasta lui a renunţat să mai poarte blănuri din alea babane! De ce oare?

„Profesional vorbind”, niciodată nu m-au interesat politicienii sau scriitorii moldoveni, iar unii mor de ciudă din cauza asta pentru că nu pot băga în puşcărie pentru aşa ceva. Legalitatea şi onestitatea mea pot fi chiar cauză incipientă de icter sau infarct pentru unii ca Saharneanu, Dabija sau Tănase, iar această realitate a avut cine să le-o confirme! Credeţi-mă!

Prostul Prostului Satului

Avînd, cît de cît, o ţîrucă de şcoală, fireşte că unii ca Hadîrcă, Corin Fusu Cur de Fier cu Picioare de Oţel sau Saharneanu, în forul lor interior, nemărturisit, sunt al dracului de frustraţi de faptul că au ajuns în halul în care trebuie să se subordoneze jegului politic de pe izmenele unui semidoct ca Ghimpu. Cum să nu facă urticarie, să-i apuce cufureala atunci cînd mai vin şi eu, autorizat de renumele ziarului „Moldova Suverană”, să le amintesc de gunoiul moral în care trăiesc?

Vinerea trecută, ieşind de din dosul Corinei Fusu Cur de Fier cu Picioare de Oţel, Valeriu Saharneanu, un fel de Prostul Prostului Satului, cu tot tacîmul ticăloşiei bădărăneşti, în calitate de deputat, era preocupat de „legalitatea privatizării ziarului Moldova Suverană”. Oare unui deputat poţi să-i spui că este bou, cretin, impotent şi nenorocit? Poţi! Există precedente CEDO! Dar ticălos? Şi asta! Tocmai aşa a şi fost Saharneanu!

Ticălosul ăsta a fost preşedintele Uniunii Jurnaliştilor vreo două decenii. Pînă acum, nimeni, din breaslă, nu i-a sancţionat public impotenţa agresivă faţă de profesiunea de ziarist. De ce? Treaba lor! Boşorogul de Saharneanu ştie prea bine că „Moldova Suverană” SRL a fost fondată în conformitate cu Legea Presei, adică legal. Alta este că juriştii guvernamentali l-au dezinformat pe premierul Filat, determinîndu-l să semneze o Hotărîre de Guvern ilegală cu privire la marcă!

Acelaşi boşorog de Saharneanu ştie prea bine că „Moldova Suverană” SRL nu a privatizat nimic pentru că nu avea ce. A, da, am eu două preşuri în birou, la fel de răpciugoase ca şi Partidul Liberal! I le dau să le liciteze! Boşorogul ştie asta, numai că, mirosind alegerile anticipate, vrea să ne treacă pe linie moartă, pe mine şi pe Berlinski! Ştie că n-o poate face legal. Acesta-i şi motivul pentru care recurge la diversiuni în Parlament, adică să-i facă pe oameni să creadă că noi am funcţiona fraudulos! Vă daţi seama ce Parlament „serios” avem?

Oare băbătia de Saharneanu să nu ştie că oamenii lui Chetrearu de la fostul CCCEC, oricît ar fi el de Chetraru, nu i-au găsit lui Berlinski nici măcar un creion însuşit ilegal?

Chiar suntem curioşi de soarta procesului de pe 4 Aprilie cu Cancelaria Guvernului, în cauza prin care încearcă să ne preia ilegal titulatura!

Golanul politic, ieşit de sub Picioarele de Oţel ale „matusalemicei fecioare” Corinuzda, crede că astfel ne poate ştirbi reputaţia profesională! În acest sens, ţinînd seamă de demnitatea funcţiei pe care o deţine, avem ac de cojocul lui la CEDO, nu la Clima!

Aşadar, ce ochi deschişi au curajul să sancţioneze această dejecţie jurnalistică şi parlamentară deversată de Saharneanu? Chiar nimeni? Chiar toţi sunt „caracatizaţi” de impotenţa sistemului pe care-l reprezintă? Singurii care au făcut-o au fost jurnaliştii de la „Publika Tv”, dar au fost singurii! Se vede treaba că nimeni nu vede că aici este vorba despre un cancer naţional, în care politicienii şi intelectualii moldoveni se complac de peste două decenii! Doamne, lui Saharneanu nu i-o fi ruşine măcar de copii lui? Sper să nu-i semene! 

 

 

 

Pasha Pchiebann 01.04.2013 - 20:25

Dacă ești gata să ajuți țara cu propuneri concrete, aderă la grupul nostru contra corupției! joshotsii.blogspot.com (joshotsii)

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
02.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:06
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:38
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39
03.09.24 - 01:47