Insinuarile si diversiunile provocatoare ale Ambasadei ruse

Deși au acces liber la informații, există destui zombați în Moldova care-l cred pe Putin

Mihai CONȚIU

Miercuri, 16 Martie, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a difuzat un anunț de-a dreptul halucinant, la fel de halucinat ca și invadarea dementă și criminală a Ucrainei de către Rusia lui Putin. Iată ce conține acest comunicat:

„În legătură cu tot mai multe cazuri de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvîrșirea de fapte cu caracter violent sau acțiuni care amenință viața și sănătatea, puteți contacta adresa de e-mail a Ambasadei (…). Cererea trebuie să includă informațiile de contact ale solicitantului. Toate cererile vor fi luate în considerare conform ordinii stabilite”, se scrie în anunțul Ambasadei ruse.

Anunțul în sine, plin de insinuări și diversiuni provocatoare ușor de descifrat este o ofensă diplomatică extrem de gravă la adresa Statului Republica Moldova. În subtextul lui, acest anunț se înscrie în linia ideologică agresivă a lui Putin, care-și justifică dementa și criminala cotropire a Ucrainei pe motiv că vrea ”s-o elibereze de nazism”. Mîine, poimîine, ne vom pomeni că Putin va decide că și Republica Moldova trebuie ”eliberată de nazism”. Nu ne-am mira ca astfel să justifice prezența ilegală a trupelor ruse de ocupație din Transnistria.

Ambasada insinuează că, în Republica Moldova, etnicii ruși ar putea fi discriminați în termenii invocați în anunț. De unde atunci necesitatea difuzării lui? Care discriminare? Republica Moldova este cam singurul Stat ex-sovietic în care minoritatea rusă se bucură de libertăți de neimaginat în alte Țări. Minoritarii ruși chiar au privilegii și șanse cu mult mai mari decît le au moldovenii băștinași majoritari. Să vă dau un exemplu simplu:

Orice etnic rus, cetățean al Republicii Moldova, care cunoaște doar limba rusă, dar nu și limba română/moldovenească, nu întîmpină absolut nici o dificultate atunci cînd vrea să se angajeze la un serviciu oriunde vrea el. Asta se întîmplă și în Parlament. De ce? Pentru că toți moldovenii cunosc limba rusă. Pe de altă parte, dacă un moldovean nu cunoaște limba rusă, ci doar limba română/moldovenească, nu are absolut nici o șansă ca să se angajeze în tot atîtea locuri ca și etnicul rus. Poate doar în cele mai descalificante munci!

Anunțul în sine al Ambasadei ruse este o diversiune provocatoare deoarece, în subtextul limpede de înțeles/receptat, are caracterul unui apel către toți rusofonii antidemocratici și antioccidentali din Republica Moldova ca să facă cele mai demente denunțuri privind ”discriminări” pe care, sunt sigur, doar mințile nebune și fanatice le pot născoci. Deși au acces liber la informații, există destui zombați în Moldova care-l cred pe Putin, în pofida realității dureroase în care armata agresoare a lui Putin ucide cu sadism oameni nevinovați în Ucraina, copii și bătrîni, bombardează spitale, instituții de cultură, blocuri de locuit, grădinițe, școli etc.

Acest anunț al Ambasadei ruse ne dezvăluie că Centrala moscovită îi cheamă la ordin pe zombații despre care pomeneam mai sus. Se pare că Rusia criminală a lui Putin are nevoie de născocirea și a unui ”nazism moldovenesc” în spatele frontului ucrainean. Acesta ar fi un motiv ”legitim” pentru asasinul de la Kremlin să ordone trupelor rusești din Transnistria să destabilizeze și Moldova în spatele frontului ucrainean.

Rusia lui Putin, prin asumări legislative interne, spune că are obligația să-și apere toți concetățenii ei din alte Țări. Păi rușii sunt risipiți cam prin toate Statele bogate, democrate și civilizate ale lumii. Sunt acolo pentru că au fugit de sărăcia cumplită pe care Putin le-a oferit-o în ultimele două decenii. Aici vorbim despre rușii cei mulți, nu despre oligarhii lui Putin care s-au tot lăfăit în luxosul și civilizatul Occident, în care și-au cumpărat palate, stațiuni de odihnă întregi, iahturi de sute de milioane de euro etc. Oare Putin a declarat război întregului Occident civilizat pentru că rușii din diaspora sunt discriminați? De la un lider paranoic și megaloman te poți aștepta la orice! O altă problemă a lui Putin este că își obligă dictatorial și pervers proprii concetățeni să-l creadă. Mulți chiar au ajuns să creadă că întregul Occident este rusofob și nazist, în timp ce întreaga lume de pe Pămînt vede că avem de-a face cu un criminal în masă, cu un alt Hitler care, zi de zi, ordonă cele mai atroce crime împotriva umanității.

Problema deja nu mai e dacă declanșează un atac atomic, ci cînd îi va suna ceasul și cine, dintre ai lui, îi va decide pieirea! Asta în numele salvării poporului rus de la pieire!  

 

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:37
03.05.24 - 00:29
03.05.24 - 12:22
01.05.24 - 00:07
03.05.24 - 12:37
01.05.24 - 00:06