In regiunea Kiev, au fost retinuti doi complici ai ocupantilor

În regiunea Kiev, doi locuitori din Gostomel care colectau informaţii despre poziţiile Forţelor Armate în timpul ocupaţiei temporare, dar şi „predau” adresele participanţilor ATO, au fost reţinuţi. Acest lucru a fost raportat de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

„În timpul ocupării temporare a unei părţi a regiunii, aceştia au colectat informaţii despre poziţiile Forţelor Armate, au furnizat ocupanţilor hrană şi combustibil şi au predat adresele membrilor ATO (apărarea teritorială)”, se arată în comunicat.

SBU a remarcat că atacatorii au folosit posturile de radio inamice pentru a comunica cu grupul de ocupaţie rasistă. Au fost declaraţi suspecţi.

„În cursul acţiunilor de anchetă şi operaţionale s-au obţinut date că autorii au comis omorul cu premeditare a unui civil şi au încercat să ascundă urmele infracţiunii”, a adăugat SBU.

Pe 18 Mai 2022, la Odesa, a fost reţinut un posibil complice al ocupanţilor, care filma punctele de control cu ​​un video. Poliţiştii l-au reţinut pe şoferul unui autoturism Mitsubishi, care înregistra activitatea punctului de control pe un video recorder. Poliţia a găsit, de asemenea, multe canale Telegram pro-ruse în telefonul său şi un baston telescopic în maşină. Presupusul sabotor a fost predat anchetatorilor Poliţiei.