IMAGINI PALPITANTE (VIDEO)

O balenă se zbate, timp de 30 de minute, să reintre în apă, într-un parc acvatic din SUA

O familie care vizita parcul acvatic SeWorld Orlando, din Statele Unite, a filmat cum o balenă pilot, specie înrudită cu delfinul, se zbate să reintre în apă, relatează New York Daily News. Membrii familiei au declarat că personalul a venit în ajutorul balenei după aproape o jumătate de oră.

Carlo De Leonibus şi soţia sa Ashley au vizitat parcul acvatic în 20 Iulie, pentru a aniversa împlinirea vîrstei de 11 ani de către fiica lor Catiana. Fetiţa, care se distra, a fost prima care a observat acest spectacol impresionant.

Carlo De Leonibus a declarat că lipsa personalului parcului nu era prin preajmă deoarece fusese gonit din zonă de o ploaie însoţită de tunete şi fulgere. Bărbatul s-a dus chiar la unul dintre angajaţi să-i comunice situaţia în care se afla balena, însă respectivul i-a spus să nu-şi facă griji.

"Mi-a spus că balena se joacă şi că face asta mereu, că este un comportament normal", a declarat Carlo De Leonibus. Bărbatul nu a apucat să filmeze decît 30 de secunde din lupta balenei şi a postat videoclipul pe YouTube. În imagini se poate vedea cum balena vrea să ajungă din nou în piscină, încercînd să se rostogolească. Purtătorul de cuvînt al parcului acvatic a declarat că, de fapt, balena nu a fost niciodată în pericol.