IMAGINI APOCALIPTICE DIN BAKHMUT

Orașul este distrus de bombardamente

Lupte puternice se dau în orașul Bakhmut, din regiunea Donețk, unde rușii bombardează pozițiile armatei ucrainene care se luptă pentru controlul orașului. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată un oraș distrus, cuprins de flăcări.

Potrivit presei din Ucraina, rușii ar fi folosit dronele iraniene pentru a ataca pozițiile forțelor armate ucrainene. Zona estică a orașului Bakhmut este acum complet distrusă, fiind lovite clădiri civile.

Forțele ruse sînt în defensivă aproape peste tot, cu excepția zonelor din jurul orașului Bakhmut și Avdiivka, unde cîștigurile au fost lente și limitate, scrie Institutul pentru Studiul Războiului, în raportul publicat luni dimineață.

Rușii ar fi folosit artileria de-a lungul liniei frontului din regiunea Donețk. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au suferit pierderi semnificative atunci cînd au încercat un asalt în direcția Avdiivka.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că nu va exista nicio încetare în lupta pentru recîștigarea teritoriului pierdut în fața Rusiei, deoarece Kievul a declarat că trupele sale au înaintat spre malul de est al rîului Oskil, amenințînd forțele de ocupație ruse din Donbas.

Trecerea rîului Oskil este o altă etapă importantă în contraofensiva Ucrainei în regiunea de nord-est Harkov. „Forțele armate au forțat trecerea rîului Oskil.

De ieri, Ucraina controlează și malul stîng”, au scris Forțele Armate ucrainene pe Telegram duminică seară. Deși nu precizează în ce zonă s-a produs această trecere sau pe ce distanță malul stîng al rîului Oskil ar fi controlat de Armata Ucraineană, rapoartele anterioare arătau că străpungerea s-a produs prin două locuri – la Kupiansk, și la Sud-Est de Izium. Zelenski a promis că va menține presiunea asupra Moscovei după cîștigurile rapide ale Ucrainei la Harkov în această lună.