IGOR DODON: RUSIA A DECIS SA OFERE MOLDOVEI 180 MII DE DOZE DE VACCIN SPUTNIK-V

Conducerea Federației Ruse a decis să asigure Chișinăul cu 180 mii de doze de vaccin Sputnik-V, în calitate de ajutor umanitar, inclusiv 60 de doze pentru regiunea transnistreană. Primele loturi urmează să ajungă în țară în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Moscova.

În timpul vizitei, Igor Dodon s-a întîlnit cu Dmitrii Kozak, șeful adjunct al administrației Kremlinului. „Am discutat despre întregul spectru al relațiilor bilaterale, inclusiv despre aspecte practice relevante precum extinderea regimului de export scutită de taxe vamale a anumitor categorii de produse agro-industriale moldovenești pe piața rusă. Am vorbit și despre continuarea cooperării umanitare între Republica Moldova și Federația Rusă”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit unei postări pe Facebook, în discuția cu Dmitrii Kozak, Igor Dodon a informat partea rusă despre pregătirea părții moldovenești de a achiziționa cel puțin 500 mii de doze din vaccinul Sputnik-V, în cadrul procedurii de achiziții publice inițiate de Guvernul Republicii Moldova.

Sursa: IPN