IGOR DODON: PINA LA UN MILION DE DOZE DE „SPUTNIK V” AR PUTEA SA AJUNGA IN MOLDOVA

În ediția de vineri a emisiunii „Președintele Igor Dodon răspunde”, fostul șef de stat a declarat că în luna iunie ar putea să fie aduse încă aproape un milion de doze de vaccin rusesc „Sputnik V”.

Dodon a menționat că mulți cetățeni doresc să se imunizeze anume cu acest ser, iar statul trebuie să poată asigura cetățenii cu vaccin. 

„Cel mai probabil în luna iunie, cel puțin noi vom face tot posibilul, ca să obținem pînă la un milion de vaccinuri „Sputnik V” pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon. 

Amintim că în țară campania de imunizare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie.

Pînă în prezent s-au imunizat 216 740 de persoane, dintre care 29 294 de persoane au primit și cea de-a doua doză de ser împotriva noului coronavirus. 

În data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a fost adus cel de-al doilea lot de vaccin „Sputnik V” format din 71 de mii de doze.

Sursa: sputnik.md