IGOR DODON A VIZITAT SPITALUL RAIONAL DIN HINCESTI SI INTREPRINDEREA AGRICOLA SRL „TEHNOSTEL CAR”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Iurie Levinschi, președintele raionului Hîncești, au vizitat spitalul raional.

În perioada epidemiei, aici au fost testate peste 500 de persoane suspecte de coronavirus, 86 dintre care au fost diagnosticate pozitiv. În prezent, în spitalul raional se tratează 13 pacienți contaminați cu COVID-19. În total, în aceste patru luni, în raion s-au infectat 146 de persoane, dintre care șase au decedat.

Deși statele de personal ale spitalului prevăd 455 de unități, în realitate aici activează 380 de angajați. Instituția medicală are o capacitate de 230 de paturi.

Șeful statului a adresat mulțumiri personalului medical pentru eforturile considerabile depuse în combaterea răspîndirii virusului și a transmis administrației spitalului Diplomele de Onoare ale Președintelui, conferite celor mai buni angajați ai instituției.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că în aceste zile, au intrat în vigoare amendamentele la buget, în baza cărora, de la 1 septembrie, va avea loc prima majorare, cu 30%, a salariilor pentru toți angajații din sistemul de sănătate al Republicii Moldova.

***

În continuarea vizitei de lucru în raionul Hîncești, Președintele Republicii Moldova a mers la întreprinderea agricolă SRL „Tehnostel Car”.

Compania a fost înființată în anul 2002 și se ocupă de cultivarea porumbului, pe o suprafață de 750 ha, și a culturilor furajere, pe 300 ha. Anul acesta, întreprinderea speră să obțină o recoltă bună, în pofida condițiilor climaterice dificile.

Igor Dodon a salutat activitatea agricultorilor și le-a comunicat despre lansarea unui program de amploare care prevede susținerea domeniului agricol din țara noastră.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova