IGOR DODON A LANSAT UN APEL DE SUSTINERE A UNEI FAMILII: COLEGII MEI VOR CAUTA O CASA DE VINZARE

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a lansat un apel de susținere pentru o familie cu 6 membri din satul Heciul Vachi, raionul Sîngerei.

Politicianul îndeamnă doritorii să facă donații pentru a cumpăra o casă pentru familia Mutruc.

„Ceva timp în urmă am văzut un reportaj despre o familie îndurerată, familia Mutruc compusă din 6 membri, dintre care 4 fetițe: Valentina – 12 ani, Cristina – 11 ani, Dina – 9 ani, Angelica – 5 ani, Dna Maria Mutruc – mama fetițelor şi sora acesteia, invalid din copilărie. Familia Mutruc locuiește în satul Heciul Vechi, comuna Alexăndreni, r. Sîngerei.

De aproape 2 ani acești copilași au rămas doar în grija mamei, după ce tatăl lor a decedat de o boală incurabilă. Iar din februarie curent, au fost nevoiți să se retragă într-o mică căsuță, după ce le-a ars acoperișul casei în care locuiau.

Igor Dodon 2 copy.jpg

Am decis să îi ajut, oferindu-le produse alimentare, haine, jucării, bani, etc.

Am văzut personal condițiile dificile de trai ale acestei familii necăjite și am decis să initiez o campanie naţională: începînd cu ziua de mîine lansăm o campanie naţională de colectare a fondurilor pentru cumpărarea unei case de locuit în această localitate.

Pînă pe 25 aprilie îndemn toate persoanele bune la inimă, oamenii de bună credinţă să vină cu suport (în curînd voi face publice rechizitele bancare pentru donaţii). Paralel colegii mei vor căuta o casă de vînzare, deja am depistat cîteva soluţii.

Diferenţa de bani ce va fi necesar de suplinit o voi aloca personal din partea familiei mele. Vreau să fac un apel către toată lumea de bună credință care doresc să contribuie financiar la procurarea unei case de locuit şi efectuarea unei reparații cosmetice a casei – să vină cu o mînă de ajutor.

Angajamentul meu personal – pînă la Sfintele Sărbători de Paşti (1 mai) această familie va trăi deja într-o casă normală, curată şi încăpătoare.

Îndemn toată lumea de bună credință să nu rămînă indiferenți față de asemenea cazuri și să aducă cîte un strop de bucurie în sufletele acestor oameni”, a scris politicianul pe o rețea de socializare.

Sursa: shok.md