IGOR DODON A INMINAT DIPLOMA PRESEDINTELUI REPUBLICII MOLDOVA MUZICIANULUI RADU RATOI

Astăzi, Igor Dodon a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova, muzicianului Radu Rațoi - primul moldovean care a obținut premiul I la prestigiosul concurs Cupa Mondială la Acordeon - 2018, desfășurat în Lituania.

Astfel, Diploma a fost conferită în semn de apreciere a talentului și dăruirii sale artistice, încununate de prestațiile excelente la multiple concursuri internaționale și ca exponent al tinerei generații de soliști instrumentiști.

Tînărul moldovean a participat la Cupa Mondialăla Acordeon alături de 100 de tineri artiști din întreaga lume, fiind al treilea acordeonist în istorie care a cîștigat la două categorii într-un an: muzică clasică și muzică variete, precum şi primul moldovean care a obținut premiul I al acestui concurs.

Șeful statului i-a urat succes acordeonistului și l-a anunțat că îl va susține în procurarea unui acordeon nou de care are nevoie stringentă. Președintele țării a reiterat că va sprijini și va promova și în continuare tinerii talentați din toate domeniile, precum și cei care promovează imaginea Republicii Moldova în lume.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova