IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU REPREZENTANTII FESTIVALULUI „SLAVEANSKII BAZAR”

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Constantin Moscovici, reprezentant oficial al Festivalului Internațional „Slaveanskii Bazar” în Moldova, Gleb Lapitsky, directorul Festivalului și Svetlana Avdeeva, șefa secției relații internaționale a acestui concurs.

În cursul dialogului, părţile au discutat posibilitatea organizării în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar” a „Zilei Moldovei”, cu participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC”.

Igor Dodon a salutat intenția domnului Constantin Moscovici de a organiza în cadrul acestui eveniment o expoziție de pictură a jurnalistei Gutiera Postolachi, care de cîțiva ani și-a descoperit talentul pentru pictură.

În cadrul întrevederii Gleb Lapitsky i-a transmis şefului statului invitația de a participa la ediția curentă a concursului „Slaveanskii Bazar”, care se va desfășura în perioada 13-21 iulie curent, la Vitebsk, Belarus.

Menționăm că Festivalul Internațional de Artă „Slaveanski Bazar” este la cea de a XXIX ediție și se desfășoară anual la Vitebsk, Belarus. Reprezentanții Republicii Moldova evoluează de fiecare dată cu succes la acest concurs, prestațiile lor fiind apreciate cu locuri de frunte.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova